Hasiči v pátek 12. listopadu ráno spěchali do školy v Kladrubech nad Labem. Zasahovali v tamním učilišti.

„V místním zemědělském učilišti měla být v šatnách přítomna dráždivá látka, která nutila studenty ke kašli,“ sdělila mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková. Celkem bylo evakuováno 53 osob včetně učitelů učiliště. Některým žákům se udělalo velmi špatně a museli být převezeni do nemocnice.

Zdravotnickou pomoc potřebovalo sedm žáků.

Podívejte se na video ze zásahu:

Zdroj: Youtube

"Dvě osoby, kterým bylo nejhůře, byly ihned převezeny zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice, dalších 5 osob, kterým se udělalo nevolno, bylo evakuačním autobusem převezeno ke kontrole do nemocnice," informovala Horáková.

Na místo proto vyjela i zdravotnická záchranná služba. Studenti i učitelé se přesunuli do tělocvičny, kde zůstanou, dokud se celý objekt neodvětrá.

Starý železniční most posunuli o 18 metrů směrem k silničnímu
FOTOGALERIE: Starý most v Rosicích změnil místo. Posunul se o 18 metrů

Na místě zasahují dvě jednotky hasičů – z Přelouče a Pardubic. „Na místo byl vyslán i autobus sloužící pro evakuaci a přepravu osob. Zjišťujeme, co se v učilišti přesně stalo,“ dodala Horáková.

Velitel zásahu si na místo vyžádal spolupráci Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč. "Hasiči spolu s pracovníky institutu ochrany obyvatelstva prováděli měření koncentrací, odběr vzorků a následné odvětrání budovy," uzavřela Horáková.

Případ si do vyšetřování převzali policisté.