Jednou ze sobotních návštěvníků sjezdovky byla například Michaela Maternová ze Světlé. Nebyla to první, a jak sama říká, ani poslední jízda na horských kárách. „Už jsme sem chodili minulý rok a pokaždé je to parádní. Vždy, když bude hezky a budeme mít čas, tak sem zajdeme. Plánujeme pokaždé vzít někoho nového, aby si to vyzkoušel. Je to opravdu skvělý adrenalin,“ pověděla mladá maminka.

Prodej z okénka Pelestrovské hospůdky při koronavirových opatřeních.
Další uvolnění pravidel. Otevřou zahrádky i největší nákupní centrum na Vysočině

Vítr ve vlasech si užívaly i děti, které kopec sjely většinou s rodiči. „Dnes jsem jela dvakrát s mojí mamkou. Bylo to skvělé a moc se mi to líbí. Byla jsem tu už popáté a určitě přijdeme znovu,“ svěřila se po adrenalinovém zážitku devítiletá Nicol.

Sobota přilákala zatím nejvíc lidí. „Zavítalo sem zhruba pět desítek lidí, což je zatím nejvíc od minulého týdne. Nejmladšímu byly čtyři roky a nejstaršímu přes padesát. S jednou rodinou přišla i babička, ale ta nakonec nejela,“ přiblížil Josef Doležal, který na Kadlečáku obsluhuje vlek.

Ilustrační foto.
Procházka a jízda na kole ve stínu stromů. Horní Studenec a Sobíňov spojuje alej

Nicméně svižná jízda z kopce láká i starší. „Loni tady důchodkyně skutečně byly a velmi je to bavilo. Prvně se toho bály, ale nakonec jsme je z kár nemohli dostat,“ zasmál se předseda lyžařského spolku Kadlečák Jaroslav Kaiser.

Na sobotní vysokou návštěvnost mělo vliv především sluníčko a teplo. „Počasí nás hodně ovlivňuje, i když po dešti je jízda možná ještě lepší,“ prozradil Kaiser.

Ilustrační foto
Vysočina předčila všechny ostatní kraje. Ve sběru elektra jsme nejlepší v zemi

„Teprve se to rozjíždí. Tak to ale bylo i loni, první víkend nebyl nic moc, druhý už byl lepší a pak chodilo opravdu hodně lidí,“ dodal.