Béčko Bohemians, třetí tým tabulky, u Otavy vyhrálo naprosto zaslouženě a potvrdilo, že postavení na předních pozicích není náhodné. „Byl to propadák. Podali jsme jednoznačně nejhorší jarní výkon,“ neskrýval velké zklamání trenér Písku Milan Nousek.

Svěřenci ho rozhodně nepotěšili. Po půlhodině hry už prohrávali 0:3 a k bodovému zisku měli tentokrát opravdu daleko. Bohemka byla po všech stránkách lepším týmem, možná to bylo částečně zapříčiněno i tím, že Písek byl na trávě teprve tři dny. „To ale neomlouvá náš výkon, jaký jsme předvedli,“ říká trenér.

Výsledek podle Milana Nouska odpovídá dění na hřišti. Písečtí hráli špatně, naopak klokani podali velmi dobrý výkon. „Největší rozdíl byl v pohybu po hřišti a v individuálních dovednostech hráčů. Existují nějaké výjimky v našem týmu, celkově ale v tomto dost pokulháváme. Chybí nám sebevědomí při hře jeden proti jednomu a nejsme odvážní směrem dopředu,“ popsal kouč hlavní důvody, proč zápas skončil 2:5.

Písečtí zaspali začátky obou poločasů. Podobně jako na podzim proti stejnému soupeři. Tehdy na hřišti v Uhříněvsi dostali první gól už v první minutě, tentokrát se zelenobílí poprvé prosadili stejně bleskově. „Hráče jsem na vstup do utkání upozorňoval, ale byli naprosto nepřipravení. Když inkasujete první gól hned ve třetí minutě, po poločase přijdete ze šatny a znovu po třech minutách dostanete gól na 1:4, tak vlastně není co řešit,“ pokrčí Milan Nousek bezradně rameny.

Na hráčích nenechal trenér nit suchou, odpovědnost za nepříznivý výsledek však Nousek bere i na sebe. „Udělal jsem jednu změnu s ohledem na soupeře, vůbec jsem se ale netrefil. Mohl jsem to postavit stejně jako minulý týden v Karlových Varech. To aby neleželo všechno jenom na klukách,“ připouští svůj díl na nepovedeném výsledku Milan Nousek.

Napravit reputaci si celek od Otavy pokusí v dalším kole na Velký pátek 7. dubna, kdy se představí na pražském Motorletu (10.15).

FC Písek – Bohemians Praha B 2:5 (1:3)
Branky: 35. Kašpar, 90. Kalousek – 3., 26. a 31. Müller, 48. Bartek, 56. Zeman. Rozhodčí: Polena – Severýn, Andras. Bez karet. Diváci: 200.
Písek: Satrapa – Musa (74. Kapinus), Běloušek, Kašpar, Malý (50. Štěch) – Němeček (57. Hendrych), Sajtl – Kalousek, Koreš, Voráček – Bicenc (50. Vokurka).


Načítám tabulku ...