FC MAS Táborsko – 1. FK Příbram 2:3 (1:1)

Branky: 20. Provazník, 83. Tijani – 39. Pilík, 62. Vilotić, 70. Voltr (pen.). Rozhodčí: Švagr – Slavíček, Machač. ŽK: 3:5 (30. Provazník, 56. Matoušek, 90.+4 Tijani – 45. Tregler, 46. Vilotić, 67. Voltr, 75. Pilík, 90.+2 Sus). Diváků: 497.

FC MAS Táborsko: Zadražil – de Almeida, Navrátil, Holiš, Tusjak – Plachý, Icha, Boula, Havrda (57. Tijani) – Matoušek (57. Čapek), Provazník (80. Rafa).
1. FK Příbram: Kočí – Sus, Vilotić, Kvída, Tregler – Antwi (85. Petrák), Čermák (60. Hájek), Langhamer (75. Procházka), Halinský (85. Vávra), Pilík – Dedič (60. Voltr).

Zápas na velmi dobrém terénu, byť na něm tu a tam ležely zbytky sněhu, se lámal ve dvou zásadních částech. Za stavu 1:0, když první branku ve 20. minutě vstřelil Provazník tečí rány Bouly, měl tutovku ve 28. minutě na noze Icha, kterého skvěle vychytal u pravé tyče Kočí, pak se ještě další střela Matouška smolně vytočila ven z brány. Táborsko skóre nenavýšilo (další vyloženou šanci měl těsně na konci 2. poločasu Matoušek, ale také si vylámal střelecké zuby na gólmanovi Příbrami). Příbram posléze předvedla ve 39. minutě zdařilou „ťukesovou“ kombinaci a volný zakončovatel Pilík si zblízka věděl rady – 1:1. V 63. Minutě strhli Středočeši vedení na svou stranu, to když se po trestném kopu prosadil Vilotič.

Druhým stěžejním okamžikem duelu byly dvě penalty proti domácím kolem 69. a 70. minuty. Tu první po faulu Bouly Pilík nedal a zaskvěl se při ní brankář Zadražil, jenže při pokusu o dorážku byl Pilík nedovoleně atakován a rozhodčí pískl druhou „pětku“. Tu už příbramský Voltr prudkou exekucí proměnil na 1:3.

Táborsko nic nevzdávalo, z mužstva byl cítit adrenalin, vůle modrobílých byla obrovská. V 83. snížil Tijani na 3:2 po hezké akci Bouly a Ichy, ale na třetí gól už domácím nezbyly síly.

Hodnocení loučícího se trenéra FC MAS Táborsko Miloslava Brožka: „Přál jsem si v tomto utkání zvítězit nebo minimálně neprohrát. Proto jsem z výsledku zklamaný, ale herně nemohu svému týmu nic vytknout. Naopak mu chci moc poděkovat. Odchod z Tábora pro mě není jednoduchý, chtěli jsme na závěr získat tři body, proto byl také zápas hodně emotivní. Porážka mě bolí, protože ji nemůžeme za týden napravit. Bude pauza a pak zimní příprava. Škoda, že jsme utkání nevyhráli. Je teď ve mně hodně emocí. Tábor mám ve svém srdci, a pokud to bude je trochu možné, rád budu zdejšímu klubu pomáhat. Uvidíme, jak se zaklikatí moje fotbalové cesty. Někdy v budoucnu, pokud bude zájem, se třeba do Tábora vrátím.“