Do nedělího zápasu dvou nejlepších fotbalových týmů jihu Čech půjdou v roli favorita hosté z jihočeské metropole, kteří se po výhře s Vítkovicemi vrátili zpátky do čela II. ligy, zatímco fotbalisty Táborska prohra 4:1 v Brně srazila v tabulce na předposlední příčku. Navíc Dynamo s Táborskem ještě nikdy ve II. lize neprohrálo.

Jenže v derby to favorit obvykle nemívá vůbec jednoduché - a na to jistě i domácí fanoušci budou v nedělním zápase spoléhat.

„Derby je vždycky specifický zápas a my k němu pojedeme i v neděli s cílem bodovat, taky ale s pokorou a respektem k síle soupeře,“ zdůraznil trenér Dynama David Horejš. „Nehlede na to, že Táborsko, byť si jistě představovalo, že se bude pohybovat v tabulce výš, má dobré mužstvo,“ dodal.

Dynamu se v novém ročníku II. ligy daří, a tak trenéři sestavou příliš nehýbají, před derby ale v týdnu dle Horejše někteří hráči ze základu měli menší zdravotní potíže. „Věřím ale, že k nedělnímu derby pojedeme v plné síle,“ doufal kouč Dynama. „Chceme navázat na dosavadní naše úspěšné zápasy a věřím, že můžeme uspět,“ uzavřel Horejš.

Uspět v derby však budou chtít i fotbalisté domácího Táborska. „Po prohře v Brně jsme se v tabulce propadli dolů, mě ale daleko víc než porážka v Brně štvou ztráty doma s Vlašimí a Chrudimí,“ vraštil čelo trenér Kamil Tobiáš, jedním dechem ale k tomu dodal, že neméně těžký zápas jako v Brně je čeká i v nedělním derby. „Dynamo je úplně stejný soupeř jako Brno, s jediným rozdílem - a to, že v derby se výkonnostní rozdíly tak trošku smazávají,“ poznamenal trenér Táborska.

Ten se i v nedělním derby bude muset ještě nadále obejít bez dlouhodobě zraněných Proška a Vandase. „K nim se navíc přidal také Pouček, jenž přišel na hostování z Dynama a dle dohody klubů nastoupit proti svému týmu nemůže. Takže s absencí těchto ofenzivních hráčů se budeme muset nějak vypořádat.“

Do derby přesto jde Táborsko s optimismem. „Já věřím, že přijde hodně diváků a že nás v těžkém zápase podpoří. O body se popereme,“ ujistil Tobiáš.