Dříve než se hosté stačili na hřišti rozkoukat, musel už Jan Hnilička lovit míč ze sítě. To ale nebylo vše. Po dalších deseti minutách přidal druhý gól domácích Robert Talůžek, a aby to toho nebylo málo, do tříbrankového vedení poslal Dobříš ve 28. minutě Jan Šrain. Konec poločasu už žádnou branku nepřinesl, a tak šli hráči Spartaku do šaten s velmi nepříznivým skóre 0:3. „Musíme trochu zapracovat na začátcích zápasů, protože ty nám poslední dobou vůbec nevycházejí,“ svěřil se po zápase trenér hostů Radek Hajič.

Kouč se proto rozhodl poslat na hřiště Tomáše Mazoucha a Michala Hromadu a byl to dobrý tah.

Již deset minut po změně stran se totiž prosadil Filip Vaněk, a zápas tak dostal nový náboj. V 73. minutě přišlo na řadu poslední střídání a i to přineslo ovoce. Již tři minuty po příchodu na hřiště se totiž trefil Erik Uličný a na dramatickou zápletku bylo zaděláno.

Vyrovnávací třetí branku se už ale hostům vstřelit nepodařilo. „Po přestávce jsme udělali pár změn, snížili na 2:3, ale bohužel se nám nepodařilo vyrovnat, ačkoliv jsme ke konci jednoznačně opanovali hřiště a vytvořili si pár pěkných příležitostí,“ doplnil trenér Soběslavi Radek Hajič.

Vojtěch Kollárik