Čtvrtá letošní domácí výhra mládských fotbalistů se přitom nerodila vůbec lehce. „Nebyl to vůbec jednoznačný zápas. V první půli branka nepadla, ale hosté byli lepší a z naší strany to nebyl moc dobrý výkon. Po přestávce dalo Větřní gól a bylo jasné, že musíme přidat, pokud chceme uspět. To se nám povedlo a nakonec se utkání rozlousklo v náš prospěch,“ vrací se k vítěznému zápasu.

Moudrý přispěl k vítězství třemi góly v rozmezí pouhých šestnácti minut. „Přitom nejsem úplně střelec,“ usměje se. „Za stavu 0:1 jsem dostal míč na vápně a viděl jsem proti sobě obránce. V mém věku už bych ho nepředběhl, tak jsem zkusil vystřelit bodlem a spadlo to tam. Další dva góly jsem už dával dorážkami téměř do prázdné branky, když mi nahrávali naši mladí kluci,“ popisuje svůj hattrick.

Podobnou gólovou nadílku už dlouho nezažil. „Dával jsem jednou Borku čtyři góly, ale to už je snad pět let,“ pátrá v paměti. „Kluci v kabině si samozřejmě dělali srandu, že starej dědek dá tři góly. A o příspěvek už se pochopitelně přihlásil i týmový pokladník,“ směje se.

Milan Ďurica
KANONÝR DENÍKU Milan Ďurica nasypal pět gólů Kolodějům a váli futsal za Absolut

V aktuální tabulce skupiny A 1. B třídy je Mladé na lichotivém třetím místě. „Jsme maximálně spokojeni. Hodně nám pomohla výměna trenéra, i když rozhodně nechci říct, že byl problém jenom v tom bývalém. Ale po příchodu Luďka Aggermanna se výrazně zlepšila nálada v týmu, mladí kluci dostali chuť trénovat a funguje to perfektně,“ pochvaluje si.

On sám má na svém kontě už osm gólů a v tabulce střelců celé soutěže mu patří pátá příčka. „Tabulku střelců jsem viděl,“ přiznává. „Není však vůbec důležité, kdo góly dává. Hlavně, aby se vyhrávalo. Ale vzhledem k tomu, že jsem sezonu začínal na lavičce, tak je osm gólů výrazně nad očekávání,“ přiznává.

Vojtěch Moudrý pochází z Jindřichova Hradce, kde také fotbal dlouhé roky hrával. „Pak jsem se přestěhoval do Mladého. Jirka Šťastný mi nabídl, jestli bych tady nechtěl hrát. Jsem rád, že jsem jeho nabídku využil. Kroutím tady už osmý rok a jsem v klubu maximálně spokojený,“ neskrývá.

Zdroj: Deník


Načítám tabulku ...