Bývalý reprezentant ČR a hráč předních světových klubů už v minulosti právě na tomto turnaji byl a viděl fotbalové souboje mládeže na vlastní oči.

Sledoval hned první ročník.

Ten se hrál v roce 2013 O pohár divoké Vltavy Magic Cup a nadchl na Lipensku všechny účastníky. „Byla to skvělá konfrontace," potvrdil před osmi roky dokonce čestný prezident turnaje Karel Poborský, který v Loučovicích, Horní Plané a na hřišti v Lipně nad Vltavou sledoval dramatické souboje. „V organizovaných soutěžích se tyto týmy nemají šanci potkat, je výborné, že fotbaloví žáci dostali tuto příležitost. Trenéři si vyměnili poznatky, načerpali zkušenosti," doplnil po skončení prvního ročníku spokojený viceprezident turnaje Jiří Kotrba.

Magic cup Šumava 2019Magic cup Šumava 2019Zdroj: Deník/Kamil Jáša

Organizátoři v premiéře připravili měření sil pro osm družstev čtyř zemí. Dorazili fotbalisté z Kanady (Cobras Ottawa), Ruska (Sinara Jekatěrinburg) a Slovenska (Slovan Bratislava). Český mládežnický fotbal reprezentovaly České Budějovice, Olomouc, Příbram, Plzeň a Slavia Praha. „Za mého dětství podobné turnaje v mezinárodním měřítku prakticky vůbec nebyly, je úžasné, že si mohou fotbalisté zahrát proti soupeřům z celého světa," nechal se slyšet tehdy rekordman v počtu reprezentačních startů Karel Poborský, který přímo v dějišti turnaje prožil tři velice příjemné dny. „Až na počasí," posteskl si a okamžitě ale dodal: „Jenže tomu nikdo neumí poručit."

Turnaj v roce 2021 bude pro regionální akademie a centra mládeže srovnávacím.

Pořadatelem turnaje je FK Dolní Dvořiště ve spolupráci s FAČR.

Hrát se bude od čtvrtka do soboty. "Turnaj je vypsán pro věkovou kategorii U15, to znamená pro hráče roku narození 2007 a mladší," přidává konkrétní informaci předseda TJ Hraničář Malonty Miloslav Faltus.

Hrát bude 6 mužstev.

Ředitelem turnaje je Helena Panská (místostarostka obce Dolní Dvořiště), ředitelem organizačního výboru turnaje je Augustin Panský, tajemníkem turnaje je Karel Kolínský.

Účastníci: Olomouc, Plzeň, SK Dynamo ČB, RFA Jihočeský kraj, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Dukla Praha.