Spartakovci zcela suverénním způsobem ovládli okresní soutěž a s přehledem postoupili do přeboru, kam se však po reorganizaci dostali i jejich loňští soupeři.

Nový ročník okresního přeboru pak kaplická „benfika“ pod taktovkou jedenačtyřicetiletého občasně hrajícího kouče Jaroslava Kučery odstartovala sedmigólovou kanonádou na půdě krumlovského FC Romo a vítěznou domácí přestřelkou nad obhájcem bronzu z Kájova.

Co se v kaplickém béčku změnilo ve srovnání s minulou premiérovou sezonou?
Osa týmu je prakticky stejná jako loni. Určitě posilou je ovšem návrat Tomáše Vávry z Rakouska. On stejně jako Petr Janura nebo Pavel Pulec a další mohou zaskočit i v áčku. Kromě těchto kluků musím ale zmínit i příspěvek Honzy Říhy, který mi pomáhá s černou prací kolem mužstva a působí i v prvním týmu. Poděkovat chci i věrným fandům Petru Šulkovi a Pištovi Učňovi, kteří nevynechají jediný zápas a jezdí i ven.

Jaký máte cíl pro druhý rok?
Chceme dál plnit roli správného béčka, do kterého může první tým v případě nutnosti kdykoliv sáhnout. Sami se pak budeme dál bavit fotbalem, což je vize, se kterou jsme i béčko vlastně zakládali. Samozřejmě chceme, aby náš fotbal lákal fandy a lidé si na něj našli cestu. A případný posun ještě výš? To vůbec neřešíme!

Kdo je tedy podle vás největším favoritem na titul okresního přeborníka?
Dobrý kádr udržely pohromadě Malonty, znovu nahoře určitě bude hrát zkušený Kájov, dobrá bude Nová Ves. Černým koněm by ale podle mého názoru i zkušeností z minulé sezony ze vzájemných zápasů mohl být Holubov.