Situaci zachytily kamery České televize, která úterní dohrávku 22. kola FORTUNA:LIGY živě přenášela. Komentátor Jaromír Bosák moment přešel bez povšimnutí, na sociálních sítích se ale dlouho do noci živě diskutovalo a spekulovalo.

Slávistický útočník Stanislav Tecl se raduje z gólu v derby proti Spartě (2:0).
Titul je pryč, uznali na Spartě. Slavia v současnosti nemá v Česku konkurenci

Někdo zmiňoval i korupci. O předávání peněz ale rozhodně nešlo. „Vysvětlení je jednoduché. Jeden z našich obchodních partnerů sbírá nové kartičky Fortuna ligy a chtěl je nechat podepsat od hráčů. Předal je tedy v obálce obchodnímu manažerovi našeho klubu,“ vysvětluje úsměvnou historku, tiskový mluvčí klubu Marek Jurák.

Tím rázně utnul veškeré konspirační teorie.

Fotbalisté Slovácka podlehli v dohrávce 22. kola první ligy pardubickému nováčkovi na jeho hřišti v pražském Ďolíčku 1:3. Hosté se zásluhou Jana Klimenta ujali vedení, ale v rozmezí 33. až 37. minuty domácí obrátili skóre díky Ewertonovi a vlastnímu gólu Stanislava Hofmanna. Po přestávce stanovil konečný výsledek první trefou v nejvyšší soutěži Dominik Kostka.

Aleš Mandous
Hru měnit nebudu, vzkázal Mandous. Nabídka z Plzně prý není na stole

„Pardubice jsme zbytečně pustili do hry, do té doby byly bázlivé. Jednoznačně jsme je měli dorazit aktivnějším výkonem. Dostali jsme gól z trestného kopu. Pak jsme si dali vlastní gól, který byl vyústěním našeho špatného výkonu. Ke konci prvního poločasu jsme měli šance, ale nedůrazem a špatným výběrem místa jsme je nedokázali dohrát do konce. Ve druhém poločase už existovalo jenom jedno mužstvo, začali jsme šlapat vodu. Hráči byli všude pozdě, nevyhrávali jsme osobní souboje a neměli střed pole. Pardubice hrály velmi dobře, ale i proto, že jsme jim to hodně usnadnili. Byl vidět náš nahuštěný program a covid. Nechci to omlouvat, ale tak to je," hodnotil duel trenér Slovácka Martin Svědík.

Tým z Uherského Hradiště prohrál po čtyřech kolech a nevyužil možnost minimálně do středy poskočit na druhé místo neúplné tabulky před pražskou Spartu, s níž se utká v neděli. Na čtvrtý Jablonec má pouze jednobodový náskok.