„Zklamání po Opavě bylo velké, protože jsme si vstup do ligy představovali úplně jinak a výsledkově se nám ten zápas bohužel nepovedl. My víme, že první půle z naší strany nebyla dobrá, ta nervozita byla vidět, ale po půli jsme dle mého soudu hráli už to, co jsme chtěli. Měli jsme i velký tlak, bohužel gól jsme nedali,“ litoval trenér David Horejš. „Zápas jsme si s hráči důkladně rozebrali a věřím, že si kluci vzali ponaučení. První utkání v lize jsme doma nezvládli, ale zápasů před námi je ještě spousta a my se musíme rvát o každý bod.“

Bodovat by fotbalisté Dynama chtěli už v sobotu, jenže na hřišti Slovácka to proti týmu, který v 1. kole dokázal vyhrát na Letné se Spartou 2:0, lehké mít nebudou. „Slovácko na Spartě sehrálo výborné utkání a hlavně v první půli bylo lepším mužstvem,“ vyzdvihl výkon sobotního soupeře svého týmu Horejš, dle něhož předností Slovácka je velká zkušenost většiny hráčů. „Ať už je to velezkušený Petržela nebo Kalabiška, Navrátil a další výborní fotbalisté,“ některé z opor Slovácka namátkou jmenoval.

Favoritem bude Slovácko i v sobotním utkání. „Výhra na Spartě je ten nejlepší doping, ale ty tři body musíme doma potvrdit s Českými Budějovicemi,“ burcoval na klubovém webu Jan Kalabiška, jenž na Spartě vstřelil první gól. Před přílišnou euforií ale varoval kapitán týmu Vlastimil Daníček: „Výhrou na Spartě jsme si na sebe upletli bič. Minule byla favoritem Sparta, teď hrajeme doma a jednoznačně chceme zvítězit.“ Podcenění zcela vylučuje i stoper Patrik Šimko: „Doma jsme dlouho neprohráli a vybudovali si v Hradišti nedobytnou pevnost. Pochybuji, že bychom Budějovice podcenili, trenér to ani nedovolí,“ dodal s úsměvem.

S cílem uspět ale k sobotnímu zápasu mířili i fotbalisté Dynama. „Bude to jiné utkání než doma s Opavou. Slovácko bude v zápase velký favorit, po výhře na Spartě bude plný stadion, a tak nás tam určitě nečeká nic jednoduchého,“ řekl trenér Horejš, svým svěřencům ale věří: „My se celý týden na Slovácko připravovali a potřebujeme body sbírat i venku,“ zdůraznil.

K dispozici by trenéři Dynama měli mít všechny hráče. Možná i včetně Ivana Schranze, jenž proti Opavě pro zranění chyběl. „Už začal s tréninkem a věřím, že se dá brzy dohromady. Byl bych rád, kdyby už mohl do zápasu naskočit, neboť v přípravě jak se Slavií, tak v generálce se Žižkovem potvrdil, že pro tým je přínosem a s Opavou nám v ofenzivě chyběl,“ podotkl Horejš, jenž věří, že se jeho svěřenci na Slovácku pokusí favorita zaskočit: „Rádi bychom si nějaký bod odvezli,“ ujistil.