Oba týmy už dlouho v lize nevyhrály, do zápasu šly tudíž s přáním vyhrát. „Čeká důležité utkání, v němž musíme zabrat a zvítězit. Všichni si to přejeme,“ burcoval své hráče kouč Dynama David Horejš. „Budějovice hrály v Plzni výborně a bojovaly do posledních vteřin o body. Naše situace v tabulce nám však velí uspět,“ pro klubový web zdůraznil brněnský trenér Richard Dostálek.

Do zápasu vstoupili líp Jihočeši, kteří už v 6. minutě měli první vylouženou šanci, do které se po Čoličově rohu a Alvirově sklepnutí dostal obránce Novák, jeho střele zblízka ale chyběla větší razance a stoper Pernica tak za již překonaným brankářem Berkovcem stihl na brankové čáře míč odkopnout.

Jarní počasí v Českých Budějovicích vylákalo na procházky a jízdu na kole stovky lidí, kteří si užívali teplo a sluníčko.
OBRAZEM: Teplé počasí láká ven. Do parku vyrazily stovky Budějčáků

Zbrojovka prvně zahrozila v 19. min., kdy zpoza vápna pozornost Drobného v brance Dynama vyzkoušel Hladík, s jeho nepříliš tvrdou ranou si ale zkušený brankář hravě poradil. Poté to ještě z větší dálky zkusil Čermák, ani on ale Drobného nevystrašil.

To ve 38. min. bylo Dynamo gólu blíž, když po Čoličově rohu vypálil z vápna Alvir, jeho vydařený volej ale Berkovcovu branku těsně minul. Vedle šla krátce nato i hlavička Nováka, kterého ve slibné pozici našel Čolič.

Domácí na rohy vedli v půli 5:0, nic z nich ale nevytěžili. To Zbrojovka si vedla v tomto směru daleko líp – v úvodu druhé půle kopala tři rohy za sebou a z toho třetího udeřil zblízka Texl – 0:1.

Fotbalové volby na jihu Čech, Čistý hattrick se představoval klubům
Jiří Malý? Libor Šolc? Fotbalisté volí předsedu

Pro Jihočechy to byl šok a krátce nato měl druhý gól na kopačce Fila, jehož ránu gólman Drobný jen reflexivně vyrazil. Nicméně Zbrojovka byla na koni a v první čtvrthodině druhé půle z 0:5 na rohy otočila na 7:5…

A co hlavně, hosté nakonec vezli z jihu Čech i cenné tři body, když jejich výhru pečetil po Havlově faulu na Filu z penalty Růsek – 0:2.

DYNAMO ČB - BRNO 0:2 (0:0) - Branky: 56. Texl, 84. Růsek (11), ŽK: Čolič. Bez diváků. Rozhodčí: Pechanec – Hock, Novák. Dynamo: Drobný – Čolič, Talovierov (62. Havel), Králik, Novák – Čavoš (82. Jánošík), Havelka – Brandner, Alvir (62. Mészáros), Mršič – Diop (69. Vais). Brno: Berkovec – Bariš, Hlavica, Pernica, Moravec – Čermák – Štepanovský (87. Gajič), Texl 69. Růsek), Pachlopník (78. Sedlák), Fousek (46. Fila) – Hladík (78. Přichystal).