Jihočeši šli do zápasu v silné sestavě, hlavně ale aktivně a s nasazením. Už v první minutě Havelka zachytil nevydařený výkop brankáře Štorce a z vápna pálil těsně vedle tyče. A dvě minuty už to bylo 0:1, když po Čoličově centru u přední tyče otevřel skóre Schranz – 0:1. Pak Táborský po Delargeho nahrávky překopl a mimo tři tyče zamířil i hlavou, do třetice ale ve 23. min. zkušený útočník po ukázkové akci Kulhánka a Schranze zvýšil na 0:2.

Pražané bojovali dál a ještě do přestávky se dočkali odměny, když po brejkové situaci Maione nečekaně snížil na 1:2. To pro ně bylo velké povzbuzení, protože v další fázi utkání dokázali tlaku prvoligových hostí odolávat.

V poslední půlhodině ale favorizovaní Jihočeši zabrali opět na plné obrátky a dvěma góly si hladké vítězství i jasný pohárový postup pojistili: v 60. minutě po Helešicově centru dal Novák hlavou na 1:3 a dvacet minut před koncem pečetil po Čoličově centru Sivok na 1:4.

Potvrdí Dynamo herní pohodu i v lize v Liberci?

Vltavín Praha - Dynamo ČB 1:4 (1:2) - Branky: 33. Maione – 3. Schranz, 23. Táborský, 60. Novák, 70. Sivok. ŽK: Mach – Havelka. Rozhodčí: Denev – Vlasjuk, Matoušek. Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Čolič, Novák, Sivok, Helešič – Mustedanagič, Havelka, Kulhánek – Delarge (65. Mršič), Táborský (35. Ledecký), Schranz (74. Brandner).