V útoku řádil nový muž. Quadri Adediran. "Radost mám. Moc česky neumím. Troch anglicky," smál se po zápase na celý stadion. Ale poloprázdný. Jeho výkon skalní fanoušky zahřál. Potěšil je i Matouškův krásný gól. "Pravá je moje silnější, ale občas to tam padne i levačkou. Jsem za to rád," usmíval se střelec prvního gólu zápasu, který si v pokutovém území levou nohou míč zpracoval a levou kopačkou ho poslal do šibenice.

Poprvé se domácím fanouškům představila trenérská dvojice Nikl - Zápotočný. "Chceme hrát ofenzivně," říkali. A na hřištš poslali s Adediranem a Matouškem i Škodu. "Hráli jsme vlastně na tři útočníky," přikyvoval po utkání Jakub Matoušek.

Sportovní multitalent. Barbora Havlíčková
Podívejte se na video. Sportovní hvězda Barbora Havlíčková popsala svůj vztah

Proč fanoušci nedorazili? Pohár netáhne. Důvody? Bylo jich víc. Začátek v 15.00. A zima. I když vzhledem k vytrvalém nočnímu sněžení, proběhl zápas Dynamo České Budějovice - Hradec Králové (2:0) vlastně ještě za docela příjemných povětrnostních podmínek.

Výkon Dynama byl příjmeným překvapením. Ne ale pro všechny. "Pro mě to překvapení není," reagoval trenér Českých Budějovic Marek Nikl. "Chceme hrát ještě ofenzivněji, chceme po hráčích víc náběhů za obranu, měli jsme v záloze ještě ofenzivní střídání, chceme dávat ještě víc gólů," uvedl bezprostředně po zápase. Pokud to tak opravdu bude, máme se na jaře na co těšit.