Karviná bojuje o záchranu, a tak chtěla vyhrát. „Trochu nás přibrzdila pandemie a teď musíme navázat na předchozí výkony. Věřím, že se už chytneme a Budějovice porazíme,“ prohlásil pro klubový web asistent trenéra Marek Bielan a dodal, že byť chybí vykartovaní Ndefe a Rundić, že v zisk velice důležitých tří bodů pevne věří.

S cílem uspět jelo k zápasu i Dynamo: „ Karviná hraje o život, chceme ale bodovat,“ ujistil trenér David Horejš.

Ten se pro včerejší utkání držel zásady, že vítězná sestava se nemění, a tak poslal na hřiště svůj tým v tomtéž složení jako minule doma proti Olomouci.

Jihočeši zahájili aktivně a úvodní čtvrthodina jim patřila. Už ve 2. minutě se uvolnil na pravé straně Čolič, jeho centr ale skončil za brankou. V 7. min. Brandner pronikl až k brankové čáře a přihrávkou pod sebe hledal Brandnera, tomu ale míč ukradl vracející se Hanousek. Ve 12. minutě si na Brandnerův centr naskočil Šulc, hlavou ale trefil jen brankáře Bolka.

V 16. min. zahrozila i Karviná, když aktivní Ba Loua po odraženém míči pohotově vypálil, Drobný v brance Dynama ale byl pozorný. Karviná nicméně pak začala přebírat iniciativu a ve 24. minutě znovu Ba Loua zamířil ze slibné pozice přesně k tyči, Drobný ale opět vytáhl skvělý zákrok a tvrdou ránu domácího křídelníka v pádu vyrazil na roh.

Do pauzy měly oba týmy ještě po jedné šanci, Šulcovu střelu ale vyrazil Bolek a na druhé straně Lingrovu ránu zblokoval Kladrubský.

Hned v nástupu do druhé půle připravil Kladrubský svým centrem slibnou šanci pro Brandnerem, před nímž ale stačil odvrátit Čolič hlavou na roh. Naopak po hodiěn hry, kdy Karviná tlačila, dvakrát hosty podržel skvělý Drobný, jenž vychytal Ba Louu a nato i Lingra.

Karviná - Dynamo 0:0 - Žluté karty: Taiwo, Lingr – Javorek. Bez diváků. Rozhodčí: Lerch – Šimáček, Matoušek. Karviná: Bolek –Moravec, Santos, Šindelář, Čonka – Qose, Hanousek (88. Guba) – Taiwo, Lingr, Ba Loua (80. Vukadinović) – Tijani (71. Kubala). Dynamo ČB: Drobný – Čolić, Havel, Talovierov, Kladrubský – Havelka (57. Javorek), Čavoš – Brandner (68. Kulhánek), Šulc, Mršić (76. Mészáros) – Schranz.

NA TEPLICE UŽ I DRŽITELÉ VĚRNOSTNÍCH KARET!
Středeční duel Dynama s Teplicemi (18.00) budou moci sledovat už i držitelé věrnostních permanentních karet. „To jsou fanoušci, kteří permanentku měli loni ve II. lize a koupili si ji i na I. ligu,“ uvedl PR manažer Aleš Strouha a dodal, že plastové karty z letošní sezony ale neplatí a fanoušci si musí po předložení své věrnostní karty vyzvednout vstupenku (výhradně jen na Východní tribunu) na stadionu u pokladny na tuto tribunu. Nejlépe už v pondělí či v úterý (10 – 18 hod.), eventuálně ve středu (15 – 18).