První ligový gól dal za Dynamo v 19 letech v zápase s Banskou Bystricí.V roce 1994 z Dynama přestoupil do Viktorie Žižkov, odkud se po roce stěhoval do Edenu a v dresu Slavie slavil ligový titul a sešívaným pomohl v Poháru UEFA k velké „jízdě“ a postupu až do semifinále.

Karel Poborský v tomto památném tažení Slavie pohárovou Evropou byl jedním z nejlepších hráčů a navíc byl i jednou z hvězd národního mužstva, které se na mistrovství Evropy v roce 1996 probojovalo až do finále. Poborský na šampionátu zazářil mimo jiné ve čtvrtfinále proti Portugalsku i památným lobem.

Vynikající výkony Karla Poborského samozřejmě nezůstaly bez povšimnutí a rodáka z Jindřichova Hradce si vyhlédly špičkové evropské kluby Manchester United (1996-98), Benfica Lisabon (1998-2000) a Lazio Řím (2000-02).

V roce 2002 se Poborský vrátil z Evropy do Česka, jenže místo do Edenu zamířil na Letnou, kde během tříletého působení získal dva ligové tituly.

V roce 2005 po neshodách s trenérem Hřebíkem ve Spartě skončil a vrátil se do Českých Budějovic, kde s velkým fotbalem začínal. Dynamu pomohl ze II. ligy zpět mezi elitu. O tom, jakou událostí jeho příchod do druhé nejvyšší soutěže byl, svědčí i to, že po jednom utkání Dynama venku hráč soupeře přišel za Poborským s žádostí o autogram…

V květnu roku 2007 Poborský v Dynamu aktivní kariéru pro nemoc ukončil a dal se na dráhu funkcionáře. V Dynamu působil jako generální manažer, poté se stal činovníkem Fotbalové asociace ČR a loni kandidoval na funkci jejího předsedy. V současné době je ředitelem Oddělení elitní mládeže.

Za národní mužstvo odehrál neuvěřitelných 118 utkání, v I. lize v Česku i v Evropě má na kontě 418 zápasů. Ve svých rodných jižních Čechách je stále velkou celebritou, o čemž svědčí i to, že byl v tradiční anketě Deníku jižní Čechy třikrát zvolen Jihočeském sportovcem roku.

Ve středu 30. března se Karel Poborský dožívá neuvěřitelné padesátky a k jistě četným gratulantům se připojují i sporťáci Deníku jižní Čechy.