„Čeká nás velice silný soupeř, Slovácko po celou sezonu prokazuje vysokou kvalitu a po právu se dostalo do pohárové Evropy,“ vyzdvihl sílu nedělního soupeře trenér David Horejš. „Slovácko má v týmu celou řadu velice zkušených hráčů, kteří jsou už delší dobu pohromadě. My ale i s tak těžkým soupeřem chceme uspět. I proto, že se budou loučit dva fotbalisté, kteří pro Dynamo vykonali obrovský kus práce a my bychom si přáli, aby tu rozlučku měli co nejhezčí. Což znamená vítěznou,“ podtrhl.

Těmi dvěma legendárními fotbalisty, kteří oba v Dynamu s velkým fotbalem začínali a v Dynamu se s velkým fotbalem i loučí, jsou Jaroslav Drobný a Jiří Kladrubský.

Oba v Dynamu patřili mezi opory, oba hájili české barvy v reprezentaci a oba hráli za špičkové zahraniční kluby (Drobný je mj. mistr Evropy U21 z roku 2002, reprezentoval na OH v Sydney 2000, chytal za ligové kluby v Řecku, Anglii a hlavně v německé bundeslize, Kladrubský získal mistrovský titul v Česku se Spartou a na Slovensku se Slovanem),

A budou se oba legendární fotbalisté loučit i v zápase?

„Definitivně ještě o sestavě nejsme domluveni, mělo by to pro ně být loučení s domácími fanoušky a pro nás všechny by to měla být i ta největší motivace, abychom duel proti tak těžkému soupeři zvládli úspěšně,“ zdůraznil trenér Dynama.

K dispozici by trenéři Dynama proti Slovácku v neděli měli mít všechny hráče, až na mladého Vaise, jenž v Teplicích obdržel čtvrtou žlutou kartu. „Je to škoda, Jonáš teď dostával dost prostoru a ani  v Teplicích neodehrál špatný zápas. Věřím, že jinak budeme v nejsilnějším složení a že ti hráči, kteří nastoupí, podají takové výkony, abychom fanoušky potěšili i příznivým výsledkem,“ uzavřel Horejš.

Diváci mohou v neděli na zápas se Slováckem jít stále ještě jen v omezeném počtu a za stejných podmínek jako proti Pardubicím. Přijít tudíž mohou všichni majitelé permanentek, pro něž bude vyhrazena tribuna Východ (od ul. Boženy Němcové, bližší inf. na www.dynamocb.cz)

TÁBORSKO S VLAŠIMÍ
V sobotním utkání předposledního kola II. ligy hrají fotbalisté FC MAS Táborsko na stadionu v Kvapilově ulici od 15 hod. s Vlašimí, a pokud vyhrají, zajistí si bez ohledu na výsledek Blanska záchranu v soutěži.

„Díky vydařeným jarním zápasům a získaným bodům je naše naděje na záchranu reálná, ale slavit budeme, až to bude jisté,“ zdůraznil řed týdnem po výhře s pražskou Duklou trenér Táborska Miloslav Brožek. „Chceme vyhrát a uděláme pro to maximum,“ dodal táborský kouč.