O tom, že Mladá Boleslav i po odchodu několika opor má velkou kvalitu, svědčí i to, že v zimě v přípravě čtyři zápasy vyhrála, třikrát remizovala a jen v generálce s Bohemians prohrála 1:2.


Na podzim v Ml. Boleslavi Dynamo sice vedlo 2:0, nakonec ale padlo 2:4. Všechny čtyři góly vítězů ale nastřílel kanonýr Komličenko, jenž ale v zimě odešel do Moskvy. Navíc do Turecka zamířil také i další ofenzivní hráč Mesanovič a pro vážné zranění na celou sezonu vypadl velezkušený tvůrce hry Marek Matějovský.


„Jenže Mladá Boleslav i bez Komličenka má sílu i ambice, má další skvělé hráče,“ podtrhl kapitán Dynama Tomáš Sivok, jedním dechem však dodal, že přesto před zápasem panuje v kabině optimistická atmosféra. „Chtěli bychom potěšit své fanoušky třemi body,“ zdůraznil.


Svým svěřencům věří také trenér David Horejš: „Hráče, kteří v zimě z týmu odešli, se nám dle mého soudu podařilo nahradit a myslím, že se konkurence v mužstvu ještě zvýšila,“ uvedl na předjarní tiskovce. „Jakou sílu mužstvo po těchto změnách má, se ale ukáže až v lize,“ dodal.


Dynamo by v pátek mělo být v plné síle. „Čeká nás hodně silný soupeř, jemuž máme mu co vracet. Ale rozhodně se budeme snažit začít jaro vítězstvím,“ ujistil Horejš.