Fotbalový klub nebyl poražen šest kol. Pětkrát v řadě v nejvyšší soutěži vyhrál, což je pro Dynamo rekord a v minulém kole prodloužil báječný podzim nečekanou remízou na Spartě.

Nyní se mužstvo připravuje na cestu do Jablonce. Na stadionu nebude samo. „Pár kluků se chystá,“ potvrzuje za příznivce David Janoušek, který už byl oblíbenému týmu fandit třeba až v Třinci.

A mužstvo si takovou podporu, i když nepočetnou, přímo v dějišti zápasu cení. Podle tiskového mluvčího Dynama Aleše Strouhy je to vždycky příjemné. „To potvrdí každý hráč a každý trenér,“ zdůrazňuje Aleš Strouha.

David Ledecký se raduje na Letné z gólu na 3:2 pro Dynamo.
Můžeme i v Jablonci uspět, věří David Ledecký

S velkým potěšením sledují fotbaloví fanoušci Dynama České Budějovice, jak se v poslední době týmu daří. Pro mnohé je to odměna za roky věrné přízně. Mužstvo se totiž může spolehnout na to, že alespoň pár diváků s nimi pocestuje i na hodně vzdálené štace. Nezávisle na nynější sérii pěti výher, kterou završila výborná remíza na Spartě.

Třeba příznivec David Janoušek, rodák z Českého Krumlova a nyní Písečák, rád vzpomíná na cestu do Třince. „Je to z Budějovic 416 kilometrů. Hrálo se v 10.15 ráno o víkendu a museli jme jet den předem. Přečkali jsme noc ve vlacích a nonstopech,“ popisuje putování David Janoušek, ale zdůrazňuje, že jde o zážitek, na který asi nikdy nezapomene.

Příznivec Dynama, z jehož iniciativy třeba vznikly hojně nošené náramky s klubovým emblémem, si pořídil i mobilní aplikaci, aby mohl sledovat zápasy oblíbeného týmu, pokud zrovna nemůže být na stadionu.

Benjamin Čolić na Letné odkopává před sparťanem Plavšičem.
Čolić: Řekl bych, že spíš Sparta uhrála bod...

Zároveň vyzdvihuje současnou „fazónu“ klubu. „Obrovské penzum práce udělal trenér David Horejš. U kormidla je dlouhodobě a sestavu si dokáže poskládat,“ říká David Janoušek a doplňuje, že i hráčský kádr nebo lidé v zázemí se prostě sešli tak, že vše svým dílem přispívá k úspěšnému tažení Dynama.

Atmosféru kolem klubu chválí i Aleš Trdla z Českých Budějovic. „Chodím na fotbal pravidelně od roku 1985, kdy poprvé postoupili do ligy,“ říká Aleš Trdla a dodává, že při svých cestách po republice zajde i fandit Dynamu, takže týmu držel palce třeba v Teplicích nebo Uherském Hradišti. A upozorňuje, že i když se v začátku letošní sezony ne vždy dařilo, nikdo v ochozech na mužstvo nepískal a pořád byli fandové na straně týmu.

Podle tiskového mluvčího klubu Aleše Strouhy třeba na posledním zápasu na Spartě bylo v sektoru pro fanoušky Dynama 60 – 70 příznivců, což je na budějovické poměry skutečný úspěch. Daný ale i tím, že se hrálo v Praze, kam se snadno jede. Ohledně věrnosti příznivců zmiňuje Aleš Strouha i zápas ve druhé lize v Ústí nad Labem. V sektoru pro dynamo byl jeden fanoušek, ale po výhře se s ním vyfotil celý tým a snímek pak slavně putoval internetem.

Kolik příznivců dorazí v neděli odpoledne do Jablonce, se uvidí na stadionu.