Klub z lotyšské Rigy byl sice založen až v roce 2005, ale rychle se ve své zemi prosadil do nejužší špičky. V loňském roce skončil v lotyšské nejvyšší soutěži na druhé příčce, čímž si zajistil účast v předkole Evropské ligy. Navíc se tým stal v Lotyšsku vítězem národního poháru.

Trenér David Horejš se po vítězném zápase netajil svou spokojeností: „Dnes proti nám stál výborný soupeř a výhra nad ním má svou cenu,“ uvedl pro klubový web.

Proti silnému soupeři zahájili Jihočeši aktivně a měli v úvodu více ze hry, jenže do vedení šli už v 6. minutě Lotyši: „Po rychle rozehraném autu se prosadil Rigou testovaný hráč s číslem 93, jehož totožnost ale soupeř nechtěl prozradit,“ popisoval vedoucí gól Rigy tiskový mluvčí Dynama Aleš Strouha.

„V prvním poločase jsme nehráli špatně, ale ve finální fázi v naší hře bylo až příliš nepřesností. Dostali jsme takový trochu laciný gól, i tak jsme tam ale měli minimálně dvě dobré gólové příležitosti, ty jsme ale neproměnili,“ litoval trenér Horejš.

Po změně stran však jeho svěřenci udeřili hned na začátku, když ideální Schranzovu nahrávku využil Denis Granečný, jenž se tak už ve svém druhém utkání v novém týmu dočkal svého premiérového gólu. „V Baníku jsem víceméně dva poslední roky už pravidelně nehrál, tak jsem si řekl, že již potřebuji nějakou změnu. Beru to tak, že příchod do Dynama je pro mě krok dopředu,“ vysvětloval jednadvacetiletý odchovanec ostravského fotbalu svou změnu dresu.

Dobrou hru Dynama po změně stran v 59. min. korunoval Sivok hlavou na konečných 2:1. „Střídající hráči naší hru oživili a celá druhá půle byla z naší strany velmi dobrá. Spokojen jsem hlavně s výsledkem, v naší hře jsem viděl stále ještě nějaké drobné nedostatky, ale věřím, že to ještě vyladíme. Opakuji, že proti nám stál velmi silný soupeř a výhry si ceníme,“ uzavřel David Horejš.

Sestava Dynama: Drobný – Čolić (71. Kladrubský), Havel, Sivok, Novák – Čavoš, Havelka (46. Šulc) – Mészáros (46. Bran᠆dner), Javorek, Mršić (46. Granečný) – Schranz (71. Rabušic).