Jak se říká, za vším hledej ženu, což platilo i tentokrát! Zdeňka Kvasničková se zúčastnila soutěže se Sportovním deníkem, uspěla a vyhrála dvě vstupenky na ostře sledovaný zápas Česká republika – Brazílie. „Do soutěže jsem se zapojila kvůli synovi, který si moc přál vidět utkání na vlastní oči,“ uvedla.

Vstupenky následně předala svému manželovi a synovi, kteří tak v úterý večer vyrazili na jednu z tribun stadionu Slavie Praha. „Moc jsem se těšil. I kamarádi ve škole mi trochu záviděli, protože tam chtěli být také,“ přiznal Honzík Kvasnička, který se sám věnuje fotbalu.

Zápas 25. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - Slavia Praha 0:2.
Český fotbal finišuje. O co se hraje? Náskok Slavie nemusí být rozhodující

Hájí branku starší přípravky z Višňové, takže není divu, že se během zápasu hodlal nejvíce zaměřit na strážce české svatyně Jiřího Pavlenku. „Chtěl jsem od něj něco odkoukat,“ potvrdil. „Z Brazilců mě zase nejvíce zajímal útočník Gabriel Jesus,“ dodal vzápětí.

A tak mu ani nevadilo, že kvůli zranění nepřijela největší brazilská hvězda – útočník francouzského PSG Neymar. „Kdyby byl na hřišti, asi by nám dal nějaké góly a hodně bychom prohráli,“ zamyslel se nad možným průběhem zápasu v případě, že by jeden z nejlepších útočníků na světě byl na trávníku.

Když ale bylo na hodinách přesně 20:45, hlavní rumunský rozhodčí Hategan foukl do píšťalky a všechno začalo, bylo k velkému překvapení všechno jinak. Naši reprezentanti se v prvním poločase prezentovali sympatickým výkonem, Kanárky dokonce přehrávali a vytvořili si i několik gólových šancí. Jednu dokonce využili, když ve 37. minutě napálil míč do sítě z voleje David Pavelka a rozjásal tribuny. „Naši hráči se snažili a podali velmi dobrý výkon. Atmosféra byla skvělá, hlavně po vstřeleném gólu, který byl krásný. Byl to nejlepší moment zápasu,“ vypíchl mladý divák úvodní branku zápasu, po níž čeští reprezentanti drželi o přestávce jednogólový náskok.

Fotbalisté 1. FK Příbram navštívili oddělení seniorů Oblastní nemocnice Příbram (Zdaboř). Zároveň na chod oddělené přispěli finančním darem.
Příbramští fotbalisté navštívili nemocnici a finančně podpořili seniory

Po přestávce ovšem Brazilci ukázali, proč jsou považováni za nejlepší fotbalisty planety. Už po několika vteřinách využil nedorozumění v naší defenzivě Firmino a obrat ve skóre dokonal, závěrečných sedmi minutách dvěma góly právě Gabriel Jesus, který tak rozesmutnil celý stadion včetně jednoho ze svých velkých obdivovatelů. „Bohužel jsme ve druhém poločase udělali nějaké chyby, které Brazilci dokázali potrestat. Bylo to zklamání. Věřil jsem, že bychom mohli vyhrát nebo remizovat. Myslím, že prohrát jsme si nezasloužili,“ mrzelo desetiletého fotbalového nadšence.

Přestože ale Češi nakonec prohráli 1:3, Honzík prožil se svým tátou nezapomenutelný večer. „Byl to můj dosavadní největší zážitek v životě. Jednalo se o největší zápas, který jsem dosud osobně navštívil,“ zářil nadšením ze splnění jednoho velkého snu.

Po Brazílii má ovšem ještě jeden fotbalový sen! Chtěl by okusit atmosféru největšího zápasu na české prvoligové scéně. „V budoucnu bych rád navštívil ještě derby Slavie a Sparty,“ vyjádřil své přání desetiletý Honzík Kvasnička z Višňové.

Tomáš Kalas v zápase kvalifikace ME v Anglii
Čeští fotbalisté spadli do průměru. Kam se poděla odvaha?