Zkušený kouč na tiskové konferenci skutečně neskrýval roztrpčení. „Přijeli na Slovensko, aby neplatili pokutu? Aby neměli problémy s organizací UEFA? Řekněte mi, kdy se tito hráči znovu sejdou ve stejném složení, aby svou zemi reprezentovali? Trápí mě to,“ řekl Kozák novinářům.

Mesut Özil si už dres německé reprezentace neobleče.
Začíná éra po Özilovi. Němci vyzvou v Lize národů Francii

Je dost dobře možné, že utkání, na něž slovenský trenér pozval všechny hvězdy včetně Pekaríka, Škrtela, Kucky nebo Hamšíka, nakonec bude mít do mezistátní kvality daleko. „Po sportovní stránce nám takový zápas vůbec nic nedá, i čas přípravy jsme mohli využít mnohem lépe. Musíme to ale respektovat, oni nastoupí jako dánská reprezentace,“ uvedl trpce zkušený kouč.

Škrtel: Je to smutné

Hráči, kteří se na stadionu v Trnavě postaví domácímu výběru, jsou totiž pouze poloamatéry. Někteří z nich již v minulosti reprezentovali, jenže pouze ve futsale. „Mohl to být dobrý zápas pro ně, pro nás i pro diváky, bohužel to ale bude jiné. Divné a smutné,“ krčil rameny slovenský kapitán Martin Škrtel.

Fotbalisté České republiky se v úterý ubytovali ve zlínském hotelu Baltaci Atrium. Foto: Deník/Libor Kopl
Reprezentace dorazila do Zlína. Grygera: Zájem fanoušků bude větší než v Praze

Hvězdní Kasper Schmeichel, Christian Eriksen či Thomas Delaney se Dánskou fotbalovou unií údajně přou v otázce svých osobních, ale i reprezentačních sponzorů. „Těžko hodnotit, nevíme pořádně, o co tam jde. Je dobře, že si hráči stojí za svým, ale na druhou stranu je to na škodu, když si vezmeme utkání národního týmu,“ mrzí zadáka Fenerbahce Istanbul.

Na dánskou „tragikomedii“ reagoval i Slovenský fotbalový svaz. Ten totiž fanouškům za středeční duel vrátí vstupné, přičemž cena za lístek bude pouze symbolické jedno euro. Do samotné Ligy národů vstoupí Slováci v neděli ve Lvově bitvou proti Ukrajině.

Patrik Schick.
Motivaci máme, hlásí před Ukrajinou Schick. Na Plzeň se ho v Římě ještě neptali

Mezi Slováky i hráči z FORTUNA:LIGYKromě zmíněných slovenských tahounů nominoval trenér Kozák také dva hráče z plzeňské Viktorie, konkrétně gólmana Matúše Kozáčika a středopolaře Patrika Hrošovského. Mezi náhradníky dále figurují obránci Lukáš Pauschek z Mladé Boleslavi a Lukáš Štetina z pražské Sparty.

Formu hráčů Slavie chce využít i trenér Jarolím. Do nominace zařadil hned osm sešívaných
Nálet slávistů do reprezentace. Využije Jarolím jejich formu?