Dva bodíky uhráli zatím sešívaní na cestě Ligou mistrů proti gigantům z Itálie a Španělska. A dobrá hra, kterou se družina Jindřicha Trpišovského prezentovala, vybízí k optimismu, že by se mužstvu mohlo opravdu povést šokovat fotbalové titány.

Pomocná ruka

Úkolem číslo jedna bude porazit v zítřejším utkání milánský Inter. Na jeho půdě Slavia držela vedení, o které však v nastavení přišla. Nyní přichází čas odvety.

„Tento zápas bude klíč ke všemu, rozhodne se tam. Je jasné, že musíme vyhrát, k čemuž chceme využít domácího prostředí,“ prohlásil po posledním překvapivém výsledku na půdě Barcelony trenér Trpišovský.

Aleš Mandous
Žolík Mandous deptal Slavii. Proti ní je brankář vidět, tvrdí

Sešívaní už dokázali, že velkých jmen se nebojí a dokážou věhlasné kluby potrápit. Proto výhra nad Interem rozhodně není nereálná. „Chceme zvítězit, abychom ještě měli nějakou šanci na postup,“ potvrdil i záložník Petr Ševčík.

Pokud se Slavii skutečně podaří uhrát tři body nad italským celkem, přeskočí ho v tabulce skupiny F a výrazně si zadělá na šanci zahrát si na jaře alespoň Evropskou ligu. Výrazným faktorem jejich snahy ale budou také výsledky Barcelony.

Katalánci totiž v posledním zápase skupiny budu vyjíždět právě na půdu Interu, kde by od nich Slavia nezávisle na výsledku z Dortmundu potřebovala ke splnění touhy po jarní účasti v pohárech remízu či výhru.

Venkovní kontrast

Sešívaní se však ve spolupráci s Barcelonou mohou upínat i k mnohem většímu snu. Pokud by totiž Messi a spol. přehráli na domácí půdě Dortmund a červenobílí si poradili s Interem, sehraje Slavia v závěrečném duelu proti Borussii duel o vše.

„Hodně se upínáme hlavně k utkání s Interem, který musíme zvládnout. Chceme pokračovat v Evropě i na jaře,“ zdůraznil Trpišovský.

Sigma proti Slavii. Ilustrační foto
Sigma zkusí zaskočit mašinu Slavie. Bereme jen vítězství, hlásí lídr ligy

Mužstvo trenéra Conteho se ale po rozpačitém úvodu rozehrálo do skvělé formy. Venku v lize neztratilo ani bod, naopak na evropských kolbištích při výjezdu dvakrát padlo. Přitom v obou zápasech italský celek po poločase vedl. I proto jedou Nerazzurri do Prahy s jediným cílem.

„Víme, že si můžeme odvézt pouze jediný výsledek. Netuším, jak to půjde, ale jsem si jistý, že hráči do toho dají všechno,“ řekl kouč Antonio Conte pro klubový web.

Středeční klíčový duel v Edenu napoví, které týmy si zajistí jízdenku ze skupiny smrti do jarní části pohárů.