Saúdskoarabský celek se dohodl se Stanciem na smlouvě v délce trvání tři a půl roku. Podle informací webu Transfermarkt za něj Al Ahlí zaplatí 10 milionů eur, což je v přepočtu 258 milionů českých korun.

Pražané tak vykážou slušný zisk. Sparta jej totiž z Anderlechtu získala za necelých sto milionů korun, i tak se stal nejdražším přestupem do české nejvyšší soutěže. Naopak nyní se stává druhým nejdražším fotbalistou, který kdy českou ligu opustil. Sparta však nevyinkasuje celou částku, téměř 39 milionů připadne právě belgickému celku, odkud Stanciu na Letnou přišel.

Přestup už potvrdila i samotná Sparta. „Nico obdržel od arabského klubu nabídku kontraktu v takové výši, že jsme jí nechtěli a nemohli konkurovat. Navíc Al Ahlí naplnilo naše představy o transferové částce. I přes to všechno… Nico věděl, že i když se kluby domluví na přestupové částce a on o transfer nebude mít zájem, budeme moc rádi, když zůstane u nás," řekl pro klubový web sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický, hráči poděkoval za služby a popřál mu hodně štěstí. 

Pětadvacetiletý záložník stihl v české lize odehrát jednatřicet utkání, v nichž vstřelil deset branek a na dalších deset přihrál. V letošní sezóně měl v sedmnácti odehraných utkáních bilanci 4+7. Pražané nyní musí hledat náhradu, dlouho se hovořilo o Bořku Dočkalovi, jeho příchod se však zdá spíše nereálný.  

Fotbalista Emiliano Sala
Konec nadějí. Záchranáři našli pozůstatky letadla pohřešovaného fotbalisty
Útočník Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko
Největší přestup v historii klubu. Do Mladé Boleslavi přestoupil Komličenko