Obě branky zvládl během druhého poločasu. Před prvním gólem na 1:1 sám založil akci z vlastní poloviny hřiště. „Ano, zakládal jsem útok. Honza Kovařík mi dal hezkou přihrávku, balon jsem přihrál do lajny Bogymu (Beauguel) a čekal jsem, že by mohl centrovat. Hlídal jsem si, abych nebyl v ofsajdu, a pak už jsem jen nastavil nohu a byla z toho hezká branka,“ popsal Pernica.

Brankář Slavie Ondřej Kolář.
Slávista Kolář měl v EL napilno: Dobrý výsledek. Do Belgie pojedeme s nadějí

Druhý a zároveň vítězný gól vstřelil po rohovém kopu Hrošovského, na který se vrhl rybičkou. Míč usměrňoval do branky Dinama hlavičkou. „Byl to zápas, na který jsem v Plzni čekal. Od rána jsem doufal, že bych mohl nastoupit, protože Lukáš Hejda se v Boleslavi zranil a vlastně jsem v Boleslavi za něj dohrával. Zimní příprava nebyla z mé strany moc dobrá. Jsem hodně sebekritický, takže ode mě v ní bylo dost chyb. V Boleslavi se to už trochu zlepšilo a i trenér říkal, že to nebylo špatné.  Na zápas jako proti Dinamu Záhřeb jsem čekal. Bylo to dobrý,“ říkal spokojený Luděk Pernica.

Pro osmadvacetiletého fotbalistu to nebyly první dva góly v jednom utkání. „Moje první ligové góly byly dvě trefy za Brno. Jako střídající hráč jsem otáčel zápas v Budějovicích,“ vzpomínal Pernica.

S Viktorií to přitom ve čtvrtek večer nevypadalo dobře. První poločas se hledala a na jeho konci dostala gól od Olma. „Pro nás obránce byl nepříjemný Petković - robustní útočník, na kterého bylo hodně faulů, hlavně ode mě,“ tvrdil Pernica.

Tomáš Řepka.
Tomáš Řepka má další problém, před soud míří i kvůli alimentům

Po přestávce Viktoria zlepšila pohyb a s ním se dostavil i úspěch. „V první půli to bylo bojácné a mrtvé. Snaha byla, ale nebylo tam nic navíc, žádné šance, takové nedohrávání. Druhý poločas byl o 80 procent lepší a výsledek 2:1 musíme brát. Jsme spokojení,“ kvitoval stoper Viktorie.

„Prohrávali jsme, neměli jsme co ztratit. Takže si víc dovolíte, jdete do toho důrazněji. Získávali jsme odražené balony. Ale hlavně to bylo o zlepšeném pohybu,“ myslí si Luděk Pernica.

Semifinále poháru UEFA Girondin de Bordeaux - Slavia Praha v dubnu 1996. Zleva Ondrej Krištofik, Radek Bejbl, Zinedine Zidane, Jiří Vávra.
Slavia proti Zidanovi. To bylo něco, vzpomíná Šmicer na semifinále UEFA