Trenér Horejš dal důvěru stejné základní jedenáctce jako v zahajovacím duelu proti Žižkovu, jen na lavičce tak zůstali zkušení Benát s Táborským. První klíčová situace utkání se odehrála už v 8. min., kdy nacentroval do vápna Pešek, po výborném zpracování se do stoprocentní šance dostal Elvis Mashike, v rozhodující moment ale zpanikařil a ukopl se. Naštěstí se ale míč odrazil k pozornému Jindřichu Kadulovi, jenž jej ze vzduchu dostal do sítě – 0:1!

Domácí byli z nečekaného zásahu jako opaření, naopak host drželi míč a nepouštěli Vlašim do tlaku. Po prvním rohu Dynama ve 20. min. se podruhé třepetala síť za brankářem Nguyenem, kvůli ofsajdu Mashikeho ale gól Čavoše neplatil. Středočeši před slušně zaplněným stadionem pomalu získávali převahu, po půlhodině se nechal předskočit Mashike a střelu Skopce musel likvidovat Křížek.

Horejšův tým byl velice produktivní. Ve 35. minutě totiž Kladrubský zkusil napálit odražený míč, trefil ale jenom prvního obránce. Míč si ale našel Wermke, který technickou střelou možná i trošku překvapil brankáře Nguyena – 0:2!

Zakřiknutí domácí už do konce první půle nevymysleli nic. Naopak nechybělo moc a mohlo to být po pětačtyřiceti minutách 0:3. Táhlá Čavošova střela sice nadělala domácímu brankáři starosti, ale nakonec ji Nguyen zkrotil.

Druhé dějství odstartovali aktivněji Středočeši. Kolem Havla se do vápna prosmýkl Hašek, ale křížnou střelou o kousek minul svatyni hostů. Vlašim měla i dál územní převahu, ošemetných situací ale budějovická defenziva moc řešit nemusela. Brankář Křížek víceméně kontroloval Vodhánělův oblouček, který přeletěl branku hostů o dobrý metr. Po hodině hry se míče ujali černobílí a dlouhé minuty jej domácím moc nepůjčovali. Střelou ze střední vzdálenosti se navíc prezentoval při své premiéře v nové sezoně střídající Ivo Táborský, projektil z jeho levačky ale postrádal patřičnou přesnost.

S blížícím se koncem utkání Vlašimští znervózněli a trošku jim také tekly nervy z nepříznivého výsledku. Naopak Jihočeši zodpovědným a poctivým výkonem hlídali dvoubrankový náskok. Ještě rozšířit jej mohl Wermke, tentokrát ale levačkou Nguyena neprostřelil. Na druhé straně nebezpečně hlavičkoval zblízka Hadaščok, branku ale minul.

V závěru si domácí vytvořili tlak, nedočkali se ale kýženého snížení. Dynamo si tak připsalo cenné a zasloužené tři body za výhru 2:0 ve Vlašimi.

Vlašim - Dynamo ČB 0:2 (0:2) - Branky: 8. Kadula, 35. Wermke. ŽK: Janda, Wiesner – Havel. Diváci: 960. Rozhodčí: Matějček – Vodrážka, Vít. Vlašim: Nguyen – Cabadaj (76. Plachý), Wiesner, J. Štochl, Tusjak – Janda, Hašek, Skopec, Vodháněl – Fotr, Hadaščok. Dynamo: Křížek – Kladrubský, Havel, Novák, Řezáč – Čavoš (82. Benát), Javorek – Wermke (76. Moravec), Kadula (61. Táborský), Pešek – Mashike Sukisa.