„To, že hřiště v Římově bylo nakloněné, to se jen netraduje,“ usmívá se Pavel Crkva, který za TJ Sokol Římov velmi ochotně odpověděl na dotazy Deníku.

Zajímá vás výškový rozdíl?

Nebyl malý. Spíš veliký.

kdo se na hřišti jednou proběhl, okamžitě to poznal. Dokonce se na sklonu hřiště dala postavit taktika. „Opravdu byl výškový rozdíl od jedné branky ke druhé kolem metru a půl,“ potvrzuje Crkva za sebe i své kolegy, kteří za Římov hrají, nebo hrávali. Mimochodem, věděli byste, kdo je nejslavnějším hráčem tohoto klubu?

Jarda Kužel.

Herec David Novotný. Působil v Jihočeském divadle a fotbal hrál za Římov. Když dorazil se Slavojem Houslice na exhibici, okolo hřiště byly tisícovky fanoušků. „Hřiště z kopce mělo i výhody,“ vzpomíná Pavel Crkva. „Když jste druhý poločas hráli z kopce, tak to bylo docela znát.“Od roku 2012 už Římovští hrají na novém hřišti. „Staré ale dál slouží pro trénink.“

A jak se daří Římovu teď?

„Momentálně hrajeme okresní přebor, doufám, že tomu ještě pár let bude, fotbal v Římově má dlouhou tradici,“ dodal Pavel Crkva.

V létě se, pokud už to konečně epidemiologická situace dovolí, uskuteční v Římově tradiční letní turnaj. „Pořádáme ho každý rok, i když v trochu zmenšené podobě.“ V létě roku 2020 se konal už 44. ročník.