Trenéru Miroslavu Soukupovi po bezbrankovém zápase se Slováckem moc do řeči nebylo. „Oba ty zápasy, co jsme za mého působení tady sehráli, a to jak s Duklou, tak i Teplicemi, byly z naší strany daleko lepší," zdůraznil.

Především první poločas ho velice zklamal. „Já čekal, že se do Slovácka pustíme mnohem odvážněji, že se budeme snažit ukázat, že hrajeme doma a že máme velkou touhu ten zápas zvládnout," nijak kouč Dynama neskrýval své zklamání.

Do přestávky totiž na hřišti jednoznačně kralovali fotbalisté Slovácka.

To uznal i Soukup. „Slovácko jsem viděl v několika posledních zápasech a vím, že je ve velké herní pohodě. Sehráli velice kvalitní zápas v Plzni, kde uhráli hodně cenný bod, fantastický zápas odehráli taky doma se Slavií, takže jsem čekal, že ani tady určitě nebudou bránit a že se budou snažit znovu bodovat," předvídal budějovický kouč. „Slovácko i sem přijelo hrát aktivně a dopředu, jeho hráči si věřili a právě v první půli se do gólových příležitostí dostávali až neuvěřitelně snadno. Musím říct, že my tu první půlku přežili jen s velkým štěstím."

Na nejistotě mužstva se pochopitelně absence Řepky, ale i Riegla podepsala. „My víme, že konkurence v týmu je nejslabší právě na pozici stoperů a pravého beka. Halama navíc byl ještě nedávno zraněn a rozehrával se v juniorce," našel pro Řepkova náhradníka slova pochopení Soukup, jemuž se po zranění Riegla obrana vlastně rozpadla. „Udělat vzadu naráz dvě zásadní změny není jednoduché," upozornil. „Jak Halama, tak Novák ale dostali šanci v přípravě a oba pravidelně hráli i za juniorku. Ostatně jiná možnost, než jim dát důvěru, nebyla," pokrčil rameny. „Jistě, výhrady by se našly, obrana ale gól nedostala," vyzdvihl. „Byť i díky Daňkovi, jenž zachytal výborně. A dobré utkání hrál i Lengyel."

Druhé dějství zápasu už nabídlo přece jen jiný obraz. Jistě i díky příchodu Petra Benáta do středové formace. „Do druhé půle i v jejím průběhu jsme udělali změny v sestavě a naše hra se zlepšila," podtrhl trenér Soukup. „Sice jsme se do vyložených příležitostí ani po přestávce až tolik nedostávali, avšak aspoň jsme si vytvořili územní převahu s několika rohovými i přímými kopy. Prostě hrálo už se víc v obranném pásmu Slovácka."

I trenér Soukup souhlasil s tím, že příchody Benáta a poté i Klesy prospěly. „Jenže já do dneška ani v záložní řadě neměl důvod do základní sestavy nějak zasahovat. Jak Ruda Otepka, tak Petr Javorek taky odehráli velice kvalitní zápasy a v podstatě to dosud fungovalo," zdůraznil trenér Dynama. „Dneska bohužel první poločas byl v prostředku z naší strany slabý, ztráceli jsme tam hodně balonů a nešla odtud kvalita. A pokud jde o Benáta, vypadal dobře i v utkáních juniorky i na našich tréninkách, proto dostal důvěru místo Rýdela. A musím říct, že mě nezklamal. Čekal jsem, že jeho výkon bude zodpovědný a poctivý, a to se stalo. Chytil se své šance a odehrál druhou půli velmi kvalitně."

Chválil i Klesu. „V Jablonci s námi nebyl, bral antibiotika a ani první týden v ligové přestávce ještě netrénoval naplno, proto šel od začátku Markovič. Stejně jako Benát byl ale i Michal Klesa, když přišel na hřiště, oživením," ocenil.

Jenže gól Dynamo ani v této fázi utkání nedalo, a byť ani žádný nedostalo, bod žádným důvodem k jásotu není. „Naše situace je zase o něco složitější," vraštil čelo Miroslav Soukup. „Věřili jsme, že můžeme vyhrát. I proto, že teď máme doma Plzeň," připomněl kouč Dynama, že jeho tým i další kolo sice opět bude doma, ale proti velice těžkému soku.

Ostatně ve zbytku podzimu hráče Dynama nic až tak lehkého nečeká: po Plzni jedou do Hradce, pak mají doma Slavii, jedou do Jihlavy, doma mají Boleslav a podzim zakončí v Ostravě. „My teď máme před sebou těžké období, a proto byť bychom mohli být vzhledem k průběhu utkání i s jedním bodem se Slováckem spokojeni, musíme remízu hodnotit jako ztrátu a nedělat si žádné alibi v tom, že každý bod se počítá a že každý má svou cenu," podtrhl Soukup. „Hráli jsme doma a doma prostě musíme body sbírat," uzavřel.

Bod z Dukly si Jiří Lerch chválí

Mladíci Dynama hráli v lize juniorů na Dukle 2:2 a trenér Jiří Lerch si remízu pochvaloval. „Hlavně na konci to bylo hodně zajímavé utkání," zmínil Lerch posledních deset minut, kdy padly všechny čtyři góly. „Dukla byla do půle v poli asi lepší," připustil Lerch, dle něhož bylo znát, že hráči Dukly jsou na sebe víc zvyklí. „Naproti tomu nám, vzhledem k tomu, že hrajeme na dvou frontách, v juniorské lize a za farmu ve třetí lize, souhra jednotlivých řad někdy skřípe," přemítal kouč budějovické juniorky a dodal, že třeba Novotný den před zápasem s Duklou odehrál celé utkání ve Strakonicích. „Taky Aleš Dvořák měl v nohách nedělní zápas za farmu."

Ve druhé půli dle Lerchova soudu byli jeho svěřenci lepší. „Dostali jsme laciný gól po nešťastné teči, pak jsme ale během osmi minut výsledek otočili, a byť Hanousek pár vteřin před koncem vyrovnal, což mě samozřejmě mrzí, i bod bereme. Myslím, že remíza je spravedlivá," uznal Jiří Lerch.