Sympatický fotbalový kormidelník trénuje s Petrem Macíkem benjamínky. „Máme na starosti mladší přípravku,“ popisuje, u jaké věkové kategorie předává své bohaté zkušenosti.

Konkrétních důvodů, které ho na lavičku v Nové Vsi přivedly, je několik. „Trénuju svého mladšího syna a taky jsem chtěl něco vrátit společnosti v podobě předání zkušenosti.“ A tak se vydal mezi začínající fotbalisty. „Sám jsem fotbal hrával, jsem moc rád, když děti sportují a jsou v kolektivu.“

Dokážete si představit, o čem sní malý fotbalista? Ve všech týmech na celém světě je to podobné. „Sní o tom, že jednou budou hrát za Spartu či Slavii, nebo dokonce Ligu mistrů,“ má jasno.

Dětské tváře se vždy rozjasní při zmínce o velkých fotbalových hvězdách. „Bez vzorů a velkých fotbalistů by to nebylo ono,“ přikyvuje Bohumír Češka. „Ikony, jako Ronaldo či Messi, jsou i u nás velmi oblíbené,“ směje se.

Kdo ví, třeba právě v Nové Vsi vyrůstá veliká hvězda českého fotbalu nedaleké budoucnosti. Malí fotbalisté jsou jako blechy. Nezastaví se ani na chviličku. A trenér uvážlivě sleduje, co se „špunti“ v tréninku naučili.

„Je to náročný proces, ale určitě se zlepšují a s přibývajícím věkem a dobrou tréninkovou morálkou jsou čím dal lepší,“ říká trenér Bohumír Češka, fotbalový srdcař z Nové Vsi.