Pětasedmdesát minut odehrál po zranění za Trhové Sviny trenér René Janoušek a na domácím hřišti přispěl k výhře nad Dobrou Vodou dvěma gólovými přihrávkami. „Vítězství chceme potvrdit v Nové Vsi a pak doma se Slavií, abychom se pohybovali v klidných vodách, " přeje si hrající kouč nováčka I.A.

V dresu Olešníka se představila nová posila. Martin Jankovský přišel těsně před koncem přestupního termínu z Hluboké, kde nastupoval za rezervní tým. Kouč Radek Šíma ho v premiéře zařadil na pravý kraj zálohy a výkon zkušeného fotbalisty ocenil: „Hrál dobře, přihrál spoluhráčům do tří gólových šancí, takže výborné," uvedl na adresu hosta z Hluboké.

Čtyřmi góly v Želči dali fotbalisté Týna nad Vltavou zapomenout na střelecké trápení, které je provázelo zkraje podzimu. Za dvě poslední kola dali šest branek, víc než v úvodních šesti zápasech dohromady. „Zlomilo se to doma s Hradištěm, kde jsme prohrávali 0:1 a výsledek obrátili," míní lodivod Týna Vladimír Švec. „Útočníci se nám probudili, hlavně, aby nám to vydrželo!"

Lazaret připomíná kádr Ševětína. V minulém kole přibyla na marodku trojice Vokurka (sval. zranění), Hindy (malíček na noze),  Matoušek (kotník).  Vokurka by měl chybět tři a Matoušek dokonce pět týdnů, takže do podzimní části už pravděpodobně nezasáhne. Kapitán Kříha je po plastice kolenních vazů a mimo hru jsou také L. Novotný, Havlíček, bratři Ludvíkové (zranění) a nově i vyloučený Lukucz.

Po debaklu v Hrdějovicích (0:6)  udržela Lokomotiva ČB ve čtyřech zápasech v řadě čisté konto a její gólman Pavel Kříž byl neprůstřelný. V soutěži neinkasoval dlouhých 447 minut, až ho neslanou, nemastnou střelou překonal v závěru sobotního duelu Švarc z Nové Vsi. „Nechali jsme ve vápně volného hráče, navíc to od něj nebyla rána, míč tak nějak doskákal do sítě…," líčil kouč Jan Koutský.

Nadmíru úspěšný víkend prožil mezi tyčemi brankář Hrdějovic Robert Spěvák. Týnský odchovanec nejprve udržel čisté konto ve Velešíně na hřišti nováčka I.A třídy a v neděli si nenechal ujít ani zápas béčka v Týně, kde rovněž udržel nulu. Zpravodajové Deníku nešetřili na adresu muže v rukavicích chválou.⋌