Protože ze Suchého Vrbného týmy v I.A třídě často body nevozí… Olešník to dokázal, vyhrál 3:2.

Kouč hostů Radek Šíma byl s výsledkem spokojen. „Ale co se hry týká, byly chvíle,  kdy jsme se ocitli pod tlakem a měli jsme štěstí," přiznal trenér hostí.

V 90. min. domácí Daniel Hostek napřáhl k utěšené střele, která skončila na spojnici břevna a tyče! Olešnická lavička si oddychla. „Konečně se nám podařilo přivézt domů nějaký bod, aby naši příznivci byli spokojeni a přišli na další zápas s Bavorovicemi, které chtějí postoupit. Doma bychom jim to rádi znepříjemnili a urvali tři body," zve Radek Šíma diváky na domácí derniéru, jejíž termín (sobota v 17.00) nařídil krajský fotbalový svaz.

Olešník na Lokomotivě zaznamenal první jarní výhru na hřišti soupeře. „Předtím jsme uhráli bod v Ševětíně," upřesňuje olešnický trenér, jenž byl rád, že konečně měl tým pohromadě – s výjimkou Marcela Kordíka, kterého zradilo poraněné koleno. Přesnou diagnózu kouč o víkendu ještě neznal. „Meniskus a možná ještě prasklý křížový vaz. Pokud bude muset na operaci, zapojil by se až v zimě," mračil se Radek Šíma.

Kordíka provází smůla, v sezoně tvůrce hry Olešníka laboroval s kotníkem. „Pro nás je to špílmachr, důležitý hráč. Je to nepříjemné, musíme se s tím vyrovnat. Je vidět, že mladí hráči, kteří naskočí do sestavy, Kordíkových kvalit nedosahují," přiznává Šíma.

I když Olešník na jaře body spíše rozdával, trenér necítil na svou osobu přehnaný tlak. „Nebylo to tak hrozné," kroutí hlavou. „Vedení klubu vidělo, jaké máme problémy s hráčským kádrem. Doplňovali jsme tým dorostenci. Nespokojenost tu byla, a tak pro příští sezonu chceme mužstvo obměnit. Hlavně posílit na některých postech. Máme tu hráče na hostování, s některými se asi budeme muset rozloučit a přivedeme jiné," přemítá trenér s tím, že osa týmu snad zůstane stejná.

Do Olešníka, kde v minulosti působil jako hráč, Radek Šíma zamířil před sezonou z Ledenic a nahradil Františka Řezníčka. Jak snášel, když se mu na jaře často scházelo na tréninku jen torzo mužstva? „Jako každý trenér," pokrčí rameny. „Když jedu z Budějovic na trénink sám, nebo s jedním hráčem, je to hrozné… Musíme se s tím vypořádat. Bylo období maturit a jsme rádi, že už je máme za sebou," uzavírá kouč Radek Šíma.