„V Plzni jsem tolik příležitostí nedostával a navíc po zimním posilování se konkurence ještě zvýšila, proto jsme se s trenérem Vrbou dohodli, že půjdu hrát do Budějovic," říkal po svém příchodu na jih Čech v rozhovoru pro Deník.

Na dotazy našeho listu odpovídal Hora i po posledním utkání Dynama s Hradcem, kdy svým gólem rozhodl o vítězství 1:0.

Vaše situace na konci tabulky je nadále kritická, přesto jste z vítězství nad Hradcem měli očividně velkou radost. Je to tak?

Samozřejmě, ten zápas totiž pro nás měl velkou důležitost. Kdybychom prohráli, anebo i jen remizovali, naděje na záchranu by zřejmě byla definitivně pryč. My se ale pořád ještě chceme v lize zachránit, a proto jsme moc chtěli s Hradcem vyhrát.

Vy jste hráli výborně už před týdnem v Plzni, minule jste doma porazili Jablonec. Zdá se, že trenéři konečně našli optimální složení týmu a vy jste chytili i formu. Proč ale až tak pozdě?

Možná, že každý z nás si až tak pozdě uvědomil, v jaké situaci jsme… I v Plzni, kde já nehrál, kluci ukázali, že se tam dalo bodovat. Teď proti Hradci jsme to zvládli taky dobře, odmakali jsme to na sto procent, nikdo nic nevynechal. Odměnou nám byly ty tři body.

Tři tři body jste zajistili vy svým gólem. Jak jste tu branku viděl?

Filip Rýdel házel aut, já si to pustil, žádný z beků mě nedostoupil, tak jsem si míč potáhl, a když jsem viděl rozběhnutého Sandra, dal jsem mu to a sám jsem pokračoval dál v plném běhu do vápna, on mi to hezky vrátil a já už se snažil jen trefit bránu.

Gólman vyběhl proti Sandrovi a před vámi rázem byla odkrytá brána, takže žádné velké míření ani nebylo?

Jak říkám, snažil jsem se jen trefit bránu. Byl to totiž dost těžký kop, protože já byl hodně ze strany před tyčkou a bál jsem se, abych to patou nevzal vedle brány. Proto jsem se maximálně soustředil, abych to trefil. Naštěstí se to povedlo.

Zmínil jste zápas v Plzni, kde jste vy na základě dohody obou klubů sám hrát nemohl. Jak vám bylo, když kluci po půli během pár minut dvěma góly srovnali a nakonec málem Plzni sebrali body? Ty by totiž Plzni, jejímž hráčem vy stále jste, mohly chybět k titulu…

Byl to pro mě skutečně velice specifický zápas a dá se říct, že já zpočátku ani nikomu nějak moc nefandil. Když jsem ale viděl, že je to 2:0 pro Plzeň, tak jsem klukům přál, aby ten zápas ještě zdramatizovali. A to se jim povedlo dokonale. Sice jsme pak dostali třetí gól, myslím si ale, že kluci i tak hráli výborně.

Také proti Hradci jste měli od začátku zápas pevně ve svých rukou a Hradec jste snad až na Štěpánův únik prakticky nepustili do žádné větší šance. Nečekali jste od Hradce trošku lepší výkon?

Já si myslím, že oni počítali s tím, že my gól nedáme, protože se nám ve finální fázi moc nedařilo. Gól do šatny je asi položil. Stejně si ale myslím, že pro náš větší klid jsme mohli a měli přidat ještě alespoň jeden gól. Šance na to byly, taky tlak jsme měli. Kdybychom přidali druhý gól, oni by museli ještě víc otevřít hru a my mohli brejkovat. Takhle si to oni pořád ještě trošku hlídali. Ale zaplaťpánbůh za ten jeden gól, 1:0 se taky počítá a tři body jsou doma.

Je po vašich zlepšených výsledcích i v kabině lepší atmosféra?

To určitě, dýchá se líp, než kdybychom se na sebe měsíc a půl koukali, že už jsme jasní sestupující. Teď pořád žijeme, byť dobře víme, že teď už každý zápas musíme bodovat.

To znamená i v nejbližším utkání na Slavii?

Přesně tak, i na Slavii musíme jet pro body. Jinak by nám soupeři ještě víc utekli.

Roman Wermke před zápasem s Hradcem říkal, že stačí vyhrát ty čtyři zápasy, co vám do konce ligy zbývají, a zachráníte se. Vidíte to také tak?

Jasně. Takže teď ještě tři výhry a jsme zachráněni…

Pro vás osobně zápas na Slavii bude zase specifický, protože jste ve Slavii taky hrával. Hodně se na své bývalé spoluhráče těšíte?

Co jsem ze Slavie odešel, což jsou už dva roky, jsem tam ještě ani jednou nehrál, takže se na to docela těším. Ve Slavii mají výborné fanoušky, podle mě možná u nás vůbec nejlepší. O to více se tam těším.

Jenže Slavia po výměně trenérů hraje výborně. Věříte, že tam můžete uspět?

S tím cílem tam jedeme, nic jiného nám ostatně ani nezbývá. Chceme i zápas na Slavii zvládnout. A kdyby mně se povedlo tam navíc zase dát i gól, byla by moje radost ještě o to větší.