Jednatřicetiletý gólman Tomáš Grigar sice i v pátečním závěrečném utkání podzimní části fotbalové I. ligy v Č. Budějovicích patřil k oporám hostí z Teplic, dvoubrankové porážce ale nezabránil.

Ani v posledním podzimním utkání jste na hřišti soupeře nedokázali zvítězit. Čím si vysvětlujete, že jste ani na jihu Čech proti ligovému nováčku neuhráli ani bod?

Počítali jsme s tím, že nás tady čeká bojovné utkání, což se potvrdilo. Věděli jsme, že rozhodnout mohou standardní situace, bohužel jsme ale neuhlídali Lengyela, jenž se po autu najednou objevil na vápně zcela sám. Pak se nám to tam dvakrát odrazilo a do prázdné brány to pak domácí dorazili. Takže rozhodlo to, že jsme neuhlídali jednu ze standardek, které Budějovice měly a na které jsme se připravovali.

Domácí hráli to, co jste čekali?

Dle mě to byl zápas o jednom gólu. Prostě kdo dá první gól, ten vyhraje, anebo přinejmenším neprohraje.

Vy jste při tom gólu dělal, co se dalo, dvě rány po sobě jste vyrazil, té třetí už zabránit nešlo?

Jak říkám, všechno začalo tím autovým vhazováním. Měli jsme tam pokryté hráče a najednou tam byl Lengyel sám. My si přitom říkali, že on mění pozice, že naznačí a jde někam jinam, jenže jsme na to stejně skočili. Je to naše hloupost, že jsme stopera nechali vystřelit ze šestnáctky.

Ten zápas zase potvrdil vaše rozdílné výkony doma a venku. Kde je příčina?

To nevím… Prostě venku jsme opravdu špatní. Udělali jsme čtyři remízy a ani jednou nevyhráli. Taková bilance je nic moc. Spíš hodně málo. Je to katastrofa… Chtěli jsme to v Budějovicích zlomit, asi nám ale není přáno.

Co k té penaltě? Vy jste tam na Vošahlíka vyrazil a pořádně jste mu vyčinil. Podle vás to penalta tedy nebyla?

Mně to spíš přišlo, že Vošahlík kopl Lüftnera zezadu do kopačky. To byl můj první pohled z brány, ale je tudíž možné, že na videu to třeba bude vypadat jinak. Nicméně já mám pocit, že to penalta spíš nebyla.

Na druhou stranu, moc už toho ta penalta stejně neřešila…

Samozřejmě, že ne. Devadesátá druhá minuta, či která přesně… Za stavu 1:0 ale pořád ještě nějaká šance dát nějakou náhodnou branku byla.

A nebyla penalta už o chvíli předtím na Kaloda? Tomu místo toho sudí dal žlutou kartu…

To je možné, ale za minutu nato dal rozhodčí též místo penalty dal žlutou kartu taky u Ljevakovičovi. Mně nepřišlo, že tam byly nějaké zákroky na penalty. Ani na jedné straně ne.

Liga junioři: Plzeň – Dynamo ČB 5:0 (3:0)

V posledním utkání podzimní části soutěže se v úvodu zdálo, že umělý plzeňský trávník bude spíš vyhovovat hostům, kteří byli aktivnějším týmem. Dali i první gól, jenže jeho autorem byl Podráský do vlastní sítě. Od té chvíle převzala plzeňská juniorka iniciativu a až do konce zápasu už byla lepším mužstvem. Ještě do přestávky domácí zvýšili na 3:0 a v závěru dvěma góly během minuty debakl hostí završili. Branky: 32. a 87. Černý, 12. Podráský vlastní, 44. Piroch, 86. Čihák. ŽK: Čadek. Rozhodčí: Kožár – Hrabovský, Štrincl. Dynamo: Coufal – Vít. Podráský, Křiváček, Tušer – Schertler, Horák, Čadek, Pěnka, Mácha – Held.