Zraněná opora fotbalistů Spartaku oslavovala postup na trávníku pouze v civilu. David Štojdl byl jedním z hráčů, kteří sledovali konec jara z marodky. „Ve Včelnici jsem si otočil koleno, od té doby jsem nehrál," vysvětluje David Štojdl, jeden z hlavních strůjců postupu do I.A třídy, kam se Trhové Sviny po letech vracejí.

Nedávno Štojdl sundal z nohy ortézu. Blýská se na lepší časy? „Půjdu se lehce proběhnout," plánoval. Oteklé koleno nedovolilo víc než předběžnou diagnózu. „Postranní vazy budou určitě natržené, u předního křížového vazu je podezření, zda nepraskl," krčí rameny David Štojdl, jenž už v minulosti byl s kolenem na plastice u MUDr. Musila.

Právě dnes má jít na kontrolu k Martinu Heldovi a dozví se víc. „Dokud bylo koleno oteklé, nechali jsme to být. Řekli jsme si, že počkáme šest týdnů, co se stane," líčí bývalý fotbalista Bavorovic, jenž doufá, že začátek nové sezony stihne. Spartak povýšil do I.A a David Štojdl pochopitelně chce být u toho.

A nejen on. „Renda Janoušek, který asi bude trénovat, chce, abych hrál, tak pro to něco udělám," slibuje rtuťovitý záložník. Ačkoli jedním dechem doplní, že ho to bude stát  odříkání. „Chci dodělat školu, před sebou mám dva roky, celkově toho mám dost, tak uvidíme," přemítá nad pokračováním své fotbalové dráhy.
Pokud to půjde, Spartaku by ještě rád pomohl přímo na hřišti. „Mladí končí v dorostu a je třeba, aby se zapracovali. Aby se mužstvo nerozpadlo, až my starší jednou skončíme," není Štojdlovi osud Spartaku rozhodně lhostejný.