Zimní přípravu Roudné zahájilo bez něj. „Všichni ostatní se zapojili, trénují, takže to beru tak, že zůstávají v Roudném," prohlašuje hlavní trenér František Mertl.

Staronovou tváří v kabině je Pavel Turek. Obránce strávil poslední půlrok v dresu Čížové. „Předtím hrál v kraji u nás a teď se vrací, protože Čížová má nějaké problémy, které nechci komentovat," kroutí hlavou Mertl, podle jehož slov je nasazení Turka do středu obrany jednou z variant, jak Krůčka nahradit. „Anebo může dojít k jiným posunům hráčů. V tuto chvíli přišel hráč za hráče, Pavla Turka znám. Dostane šanci a uvidíme, jak nám to vzadu bude fungovat v přípravných zápasech."
Totéž platí o Janu Šebelkovi, nováčkovi, kterého si Malše vyhlédla v nižší soutěži: hrál za K. Újezd I.B třídu. První dojem o záložníkovi si už trenér mohl udělat. „Je to šikovný fotbalista, technický. Určitě dostane víc prostoru. Do budoucna by měl mít na to, aby divizi hrál," domnívá se.

Malše má za sebou úvodní test. Čelila mladíkům z ligového dorostu Dynama České Budějovice „19" a podlehla 1:4. Ve 20. min. účastník divize po katastrofálním úvodu prohrával o čtyři branky!

Trenér Malše soptil, někdy se i nad chybami jednotlivců pousmál. „Dostali jsme tři velmi laciné góly. Na jedné se podepsal brankář, celkově naše obrana nebyla dobrá," přiznává František Mertl.

Na důraz a rychlost dorostenců si jeho mužstvo muselo zvyknout. „Do poločasu jsme srovnali hru a mohli dát dva góly. Šance jsme ale neproměnili je. Druhý poločas po vystřídání na obou stranách přinesl sice opět dynamický fotbal, ale góly už nepadaly, protože brankáři zachytali dobře," chválí trenér Malše.

O půli za Konečného poslal mezi tyče Bartizala. Na podzim stabilně chytal za Malši Hajdušek z Dynama – a vedl si výborně. „Naši dva gólmani se střídali v béčku."

Roudné zkoušelo, proti dorostu poslalo na hřiště (téměř) dvě různé jedenáctky. „Nevyšel nám první zápas, ale jen dvacet minut, pak se hra vyrovnala. Dostali jsme laciné góly, ovšem je třeba vidět, že soupeř byl kvalitní," podotkl roudenský kouč.
Další prověrku absolvuje třetí tým divize v neděli dopoledne na Hluboké, kde nastoupí proti místnímu účastníkovi krajského přeboru. „Příprava pokračuje podle plánu. Trénujeme pořád doma, kde máme dobré podmínky. Připravujeme se na nových hřištích s umělkou," libuje si trenér Mertl.