Na jih Čech dorazil z Bratislavy oklikou přes Birmingham a bulharský Razgrad.

Jste Slovák, ale sem přicházíte z Bulharska. Je to tak?

Je. Hrál jsem v Ludogorets Razgrad, to je bulharský šampion. Přišli do ligy jako nováček ze druhé ligy, hned ale vyhráli ligu i pohár a navíc i bulharský Superpohár. Já ale nehrával pravidelně. První půlrok jsem byl na hostování a druhý půlrok si mě trenér stáhl, ale moc šancí jsem nedostával. Proto to chci zkusit v Budějovicích a tady zabojovat o flek.

Kde jste s fotbalem začínal?

První fotbalové krůčky jsem dělal v Interu Bratislava, odkud jsem v patnácti letech odešel do Anglie do Birminghamu City, kde jsem tři roky byl v mládežnické akademii a v rezervním týmu.

Na to, že je vám devatenáct let, už toho máte dost za sebou. Anglie, Bulharsko, teď i Česko…

Doma jsem moc nebyl. To je pravda… Když jsem v těch patnácti šel do Anglie, lehké rozhodování to nebylo.Rodiče mi říkali, ať se rozhodnu sám, že je to můj život.Když ale chci jít za fotbalem, ať tedy jdu.

Na sraz jste dorazil s Rasťou Bakalou, znáte se z Bratislavy?

Ano, v Interu jsme spolu začínali. Rasťa je o dva roky starší, ale v Interu v soutěžích mládeže jezdily devadesátky a dvaadevadesátky ve dvojičce společně. S Rasťou se tudíž známe spolu už dlouhé roky.

Takže informace o tom, jak to v Budějovicích funguje, jste měl z první ruky?

Samozřejmě, že jsem se od něj leccos dozvěděl. A taky od Mariána Jarabici, který hrál v Razgradu se mnou, ale hrával předtím i tady. Budějovice mi doporučil, že tady jsou dobré tréninkové podmínky, že tady všechno běží, jak má, a že mladí hráči tady dostávají hodně prostoru.

Jaký post vám nejvíc vyhovuje?

Na kraji zálohy. Ať vlevo, či vpravo, to je mi jedno.

S jakým přáním do Dynama přicházíte? Prosadit se do kádru?

Určitě. Chtěl bych se dostat do áčka a v něm se udržet.

Kolik na to, abyste trenéra přesvědčil, že na áčko máte, budete mít času?

To sám nevím, měl bych tady být na zkoušku.