A byla to porážka hodně smolná, protože Čížová se silného soupeře nezalekla, po zásluze šla do vedení a teprve gól z penalty za diskutabilní ruku posadil hosty do sedla. „Začali jsme trošku rozpačitě, záhy jsme se ale srovnali, začali hrát a vstřelili jsme i vedoucí gól. Ukázali jsme, že dokážeme hrát fotbal, že dokážeme hrát po zemi,“ potěšilo trenéra Radima Kokeše. „I když i soupeř měl šance a hra se přelévala na obě strany, mohli jsme dát na 2:0. Druhý gól jsme ale nedali a hosté vyrovnali,“ litoval kouč Čížové.

Do druhého poločasu tudíž obě mužstva šla za nerozhodného stavu 1:1. Začátek opět patřil spíše Čížové, jejíž hráči se i radovali ze druhého gólu, radost ale byla předčasná, praporek rozhodčího Hurycha vyletěl nad hlavu. „Zda ofsajd skutečně byl, si nejsem jist,“ krčil rameny Kokeš, jehož svěřenci místo vedení 2:1 krátce nato po zmíněné penaltě naopak 1:2 prohrávali. „Dostat gól z penalty za nastřelenou ruku, která je dvacet centimetrů od těla, to je kruté,“ vrtěl hlavou čížovský kouč. Ten měl výhrady i vůči následnému gólu hostí na 1:3, jemuž dle jeho soudu předcházela hra vysokou nohou. „Zřejmě si vybíráme nováčkovskou daň,“ dodal smutně.

Sílu soupeře přitom Kokeš respektoval. „My věděli, že Dobrovice má kvalitu a po půli měla i víc šancí, jenže to my už hráli trošku na riziko. Jak říkám, zápas rozhodl ten druhý gól,“ řekl.

Před šesti lety Čížová po triumfu v krajském přeboru postoupila do divize, tu letos vyhrála a prvně ve své historii si vybojovalo účast ve III. lize. „Chtěli bychom na podzim hrát ve středu tabulky a stabilizovat tým. Hlavně bychom ale chtěli hrát dobrý fotbal,“ v rozhovoru pro Deník zdůraznil trenér Radim Kokeš.

A byť do klidného středu tabulky má nováček zatím daleko, v žádném případě nic nebalí. „Máme jen jeden bod, ale nedá se nic dělat a musíme se s tím poprat,“ podtrhl trenér třetiligového nováčka. „Teď jedeme do Jirnů a zkusíme tam uspět,“ uzavřel Radim Kokeš.