Vítězná šňůra vynesla fotbalisty Bavorovic za Dačice po bok Ševětína, s nímž má horší vzájemné zápasy, a tak Mariner musí věřit, že ve dvou zápasech získá alespoň bod navíc. Dobrá Voda zažehnala krizi, po čtyřech porážkách v řadě doma remizovala s lídrem z Dačic.

A boj o udržení? SK Čtyři Dvory udělal významný krok k záchraně, když lépe zvládl záchranářský duel pod Kletí, kde porazil Křemži 5:0, a také Dříteň domácí výhrou s Hrdějovicemi.

SOKOL SEZ. ÚSTÍ – TÝN 2:2. Vladimír Švec, trenér Týna: „Do Sezimáku jsme jeli bodovat. První poločas byl vyrovnaný. Po standardce a chybě obránce jsme prohrávali, ale podařilo se nám vyrovnat.  Druhý poločas jsme Ústí pomalu nepustili za půlku, ale přišla jedna chyba a domácí znovu vedli. Po několika šancích se nám povedlo vyrovnat na 2:2, ale myslím, že jsme měli vyhrát. Soupeři chyběl ve druhé půli Šebek, jenž se zranil, a já mu přeji brzké uzdravení."

ZLIV – BAVOROVICE 0:4. Jaroslav Hule, asistent trenéra: „Do dvacáté minuty se hrál vcelku vyrovnaný zápas. bohužel zase jsme dostali během minuty dva góly po chybách obrany. Ke konci prvního poločasu jsme inkasovali na 0:3 a bylo vlastně rozhodnuto. V nejbližší době musíme udělat opatření, abychom si v příští sezoně zahráli alespoň I.B třídu."

Karel Franěk, trenér Bavorovic: „Na krásném trávníku ve Zlivi jsme splnili povinnost porazit poslední tým tabulky. Utkání jsme rozhodli do poločasu. Úvodní gól dal 20letý Gulaš krásnou střelou do šibenice. Po této brance jsme uzamkli soupeře v okolí jeho šestnáctky, domácí dvakrát faulovali a Kováčik obě penalty bezpečně proměnil. Za stavu 2:0 měli výhodu pokutového kopu i domácí, avšak výborný Věneček vyrazil míč na břevno. Druhý poločas se hrál víceméně  z povinnosti. Drželi jsme míč, domácí jsme do žádných šancí nepouštěli, navíc jsme přidali po krásné kombinaci čtvrtou branku – a pak už jsme byli myšlenkami v odvetě finále poháru…"

SLAVIA ČB – LIŠOV 4:0. Jan Prener, trenér Slavie: „Dokázali jsme navázat na zápas s Olešníkem. I doma jsme potvrdili dobrou střeleckou formu a uhráli důležité tři body. První poločas ještě nebyla naše hra taková, přesto jsme dali branku a měli jsme více ze hry. A branky přišly ve druhé půli, kdy jsme s přispěním hostujících hráčů zvýšili na 4:0. Zasloužené vítězství, protože kluci podali dobrý, koncentrovaný výkon."

Petr Trefný, trenér Lišova: „Zápas nevypadal tak jednoznačně jako výsledek. Měl průměrnou úroveň. Ve 20. min. náš brankář neudržel míč a domácí dali do prázdné branky vedoucí gól. Po nedorozumění brankáře s obranou Slavia ve druhé půli zvýšila na 2:0. Během deseti minut jsme si dali dva čisté vlastence! Obrana hořela, na utkání bylo vidět, jak moc je nám platný Jiří Beneda starší, jenž pro svalové zranění tentokrát nehrál. Ani Slavia nepředvedla excelentní výkon, góly jsme si dali sami…"

KŘEMŽE – ČT. DVORY 0:5. Jaroslav Rambousek, trenér Čtyř Dvorů: „Jeli jsme bojovat o bytí a nebytí a zápas jsme zvládli od první  minuty. Hlavní pro nás bylo neprohrát, o to větší radost máme z toho, že se nám povedlo zvítězit! Do půle jsme vedli 2:0, o přestávce jsem hráčům řekl, aby hráli pořád stejně. Na začátku druhé půle jsme dali třetí gól a bylo rozhodnuto. Hráči zápas odmakali, splnili, co jsme si řekli. Ale ještě není konec, teď musíme zvládnout domácí zápas se Slavií a uvidíme, jak budou hrát ostatní…"

N. BYSTŘICE – ŠEVĚTÍN 3:0. Miroslav Koláček, trenér Ševětína: „V neúplné sestavě bez Matouška, Rezka a Mizery (navíc se nám v 15. min. zranil Vláďa Kříha) se naše hra úplně rozsypala. Nevyrovnali jsme se s agresivní a brejkovou hrou Bystřice. V prvním poločase jsme obdrželi dvě branky; druhá padla před přestávkou z trestného kopu z kopačky Kuchaře. Když jsme po chybě brankáře dostali třetí branku, bylo po zápase. Domácí nás předčili hlavně v agresivitě a bojovnosti. Jedeme dál,  chceme dohrát se vztyčenou hlavou, vždyť i druhé či třetí místo je na nováčka pěkné umístění."

D. VODA – DAČICE 1:1. Zdeněk Frolík, předseda Dobré Vody: „Soupeř byl kvalitní, ale my proti minulým zápasům zlepšili pohyb po hřišti a měli jsme víc ze hry. Skončilo to plichtou a já jsem spokojen, protože mužstvo se dalo do pořádku a zápas odmakalo. V 88. min. se nám podařilo vyrovnat: Kovačičín zahrál přímý kop, hosté chtěli vykopávat míč z branky, ale my jej raději ještě dotlačili do sítě. Fyzicky jsme hosty předčili, poslední čtvrthodinku jsme je přikovali k vápnu, oni jen odkopávali míče. Mohlo se vyhrát, ale i prohrát, soupeř nedal penaltu… Divácky atraktivní utkání."

DŘÍTEŇ – HRDĚJOVICE 3:2. Tomáš Slepička, hrající asistent Dřítně: „První půlka byla tragická. Nevím, jestli se projevila nervozita, ale nehráli jsme dobře. Hrdějovice šly do vedení, Tomka nejdřív nastřelil z trestňáku tyč, ale deset minut nato už otevřel skóre. Ve druhé půli jako by Hrdějovice přestaly hrát a my třemi góly otočili výsledek, skóroval Klimeš, Pícha a Smékal. Hrdějovičtí v závěru snížili z penalty. Lidé říkali, že to špatné nebylo, mně v poli připadalo, že tíha zápasu vykonala své a byli jsme ustrašení. Možná to byl spíš remízový zápas, ale za tři body jsme rádi, teoreticky bychom měli být zachráněni. Pochvala patří rozhodčím."

Jaroslav Čížek, asistent Hrdějovic: „Jeli jsme bez několika hráčů základní sestavy: někteří hráli za béčko, které je prioritou zachránit, Holomel je na dovolené, Prázdný pracovně pryč. Přesto jsme první poločas byli lepší, dali jsme vedoucí gól, měli jsme šance. Bohužel ve druhé půli se nám nepodařilo výkon zopakovat, Dříteň se po zásluze prosadila a dá se říct, že vyhrála zaslouženě. My stačili v závěru už jen zkorigovat."

LOKO ČB – OLEŠNÍK 2:3. Za utkáním se podrobněji ohlédneme v týdnu, snímky ve fotogalerii!