V utkáníDynamo padlo po boji 4:3, a protože Liberec vyhrál, sestupují Dynamo a Hradec do II. ligy.

Pro Jihočechy zápas nezačal zrovna nejlépe, protože už ve 4. minutě se z čista jasna Baník dostal do vedení, když po přihrávce od Šašinky přesnou střelou skóroval Sivrič – 0:1.

Hráči Dynama ale bojovali dál a už v 16. min. Kalod hlavou vyrovnal na 1:1. A už tři minuty nato Kalod našel Janotku, jenž dal na 1:2!

Branková přestřelka ale neskončila a minutu před půlí Šašinka vyrovnal.

V ofenzivní hře hosté pokračovali i po změně stran, kdy nejdříve Benát trefil tyč a poté Machovec ranou k tyči v 71. minutě dal na 2:3.

Jen za tři minuty však bylo znovu vyrovnáno, když po přímém kopu za pomoci břevna prostřelil Křížka v budějovické brance Frydrych a dvě minuty před koncem Jirásek rozhodl o výhře Baníku.

Hlasy trenérů po utkání

Petr Frňka (Ostrava): „Byla to gólově povedená devadesátiminu­tovka. Rychle jsme vedli, ale byli jsme nepozorní v obraně a některé situace jsme si nepohlídali. Chtěli jsme utkání vyhrát. Po hloupé chybě, kdy jsme ztratili balon, šly ale Budějovice ve druhém poločase znovu do vedení. Klobouk dolů před klukama, že to uchopili správným způsobem, až to utkání otočili."

František Cipro (České Budějovice): „Dostali jsme čtyři góly, z toho tři po standardních situacích. S centry ze stran jsme celé utkání měli velké problémy. Přesto si myslím, že jsme měli dát více gólů. Měli jsme více šancí. Možná by utkání více slušela remíza, ale ta by stejně nic neřešila. Sestup jsme si ale neprohráli dneska. Bylo to v jiných zápasech, ale dokud byla naděje, tak jsme věřili. Mohl se stát zázrak."

Baník – Dynamo 4:3 (2:2)

Branky: 5. Sivrič, 44. Šašinka, 74. Frydrych, 89. Kukec – 16. Kalod, 19. Janotka, 72. Machovec. Rozhodčí: Paták – Kordula, Mokrusch. ŽK: Sukup, Helešic – Novák, Podstavek, Funda. Diváci: 1 402.

Baník: Pavlenka – Sukup, Kaša, Kouřil, Helešic – Mišák (64. Frydrych), Jirásek, Foltyn (75. De Azevedo) – Sivrič, Šašinka (69. Zapata), Kukec. Trenér: Frňka.

Dynamo: Křížek – Janotka, Podstavek, Novák, Machovec – Pešek (62. Varadi), Řezáč (70. Chrien), Eliáš, Benát, Funda – Kalod (81. Lengyel). Trenér: Cipro.