Ve skupině D se zástupci Českobudějovicka seřadili za sebe: vede Lišov o skóre před Ševětínem, třetí jsou Ledenice.

Také skupině A vévodí trojice z našeho okresu: Planá, Trhové Sviny a Dříteň. Svěřenci Václava Stulíka přivezli cenné body z Velešína, kde ve druhé půli obrátila výsledek, podobně jako T. Sviny v Kaplici. Ledenice se zase blýskly šesti góly ve Slavonicích.

KAPLICE B – T. SVINY 2:4. Zdeněk Bebčák, vedoucí mužstva T. Svinů: „ Kapličtí se na začátku ujali vedení, naštěstí se nám povedlo do poločasu vyrovnat – hned po gólu se pískal konec. Po přestávce šla Kaplice zase do vedení, my dostali červenou kartu a nevypadalo to s námi dobře. Ale z penalty jsme vyrovnali, pak dostal červenou kartu i soupeř a začal se strachovat o výsledek. Dali jsme třetí gól a v poslední minutě Švepeš po dlouhé nahrávce od Honzy Gažáka pečetil. Na domácích asi leží deka, mají jen šest bodů, a  to nebývalo v Kaplici zvykem. Jaké to je, jsme sami poznali v loňské sezoně."

VELEŠÍN – DŘÍTEŇ 2:3. Václav Stulík, trenér Dřítně: „První poločas měli domácí dost výraznou převahu, zatlačili nás, nestíhali jsme ve všech řadách. Velešín měl sérii rohů, a kdyby proměňoval šance, mohl zápas do poločasu rozhodnout. Vedl 1:0, my z pěkné akce vyrovnali, oni z penalty dali druhý gól, což pro nás znamenalo do druhé půle nadějný výsledek. V kabině jsme se trochu povzbudili a do druhého poločasu nastoupili jako vyměnění, hru jsme víc než vyrovnali. Už jsme domácí nepouštěli do vyložených šancí, pozorně jsme bránili a z brejkových situací výsledek obrátili. Domácí asi polevili, podle první půle si mysleli, že to bude jednoduché. Tím nám pomohli, abychom se dostali  do hry a odvezli si vítězství."

Kdo s kým příště?


Třetí Dříteň přivítá v sobotu ve šlágru kola vedoucí Planou. O špic tabulky půjde i v duelu mezi Ledenicemi (3.) a Lišovem (1.)! Na programu jsou i další okresní derby… Sedlec se pokusí potvrdit zlepšenou formu na vlastním hřišti s Nemanicemi. Kamenný Újezd hostí postrach domácích týmů, tým Zlivi.
Další zápasy s účastí našich zástupců: Trhové Sviny – Křemže, Temelín – Větrovy, Soběslav – Dolní Bukovsko.

Kompletní ohlasy trenérů najdete ve středečním vydání Českobudějovického deníku.