Na podzim pilně sbíral nuly, držel dlouho sérii bez obdržené branky. I na jaře by měl být nepřehlédnutelnou postavou Lokomotivy ve fotbalové I.A třídě.

„Podzim byl, myslím, velice úspěšný – až na výjimky, jako byl Vacov," ohlédl se gólman za první polovinou sezony. Pohledem z branky prý jeho tým předváděl lepší výkony na hřištích soupeřů. „Vyhovuje nám hrát zezadu, na brejky. Doma musíme hrát do plných, a to je někdy utrpení," říkal   Kříž, ačkoli Lokomotiva posbírala více bodů na svém stadionu.  Ať hrála doma, nebo venku, vždy měla Kříže v brance. „On tu jiný brankář není!" rozesměje se strážce suchovrbenské svatyně, jenž si hlídal formu díky speciálním brankářským tréninkům. „Dojížděl za mnou z Kaplice pan Kopřiva, vždy v pátek před zápasem. Pilovali jsme techniku, na rozchytání, abych byl na víkend připraven," líčí Pavel Kříž a ujišťuje, že mu spolupráce šla k duhu.

Odchovanec Lokomotivy podle trenéra Koutského dozrál po všech stránkách. Spoléhat na něj bude i na jaře, Kříž totiž Suché Vrbné jen tak opustit nehodlá. „Chytám v klubu celý život a jsem tu spokojen," ujišťuje. I když si vede dobře, tvrdí, že ambice nemá. „Vyšší soutěž bych stejně asi nestíhal kvůli práci."
Mužstvo prožilo období, kdy pravidelně bodovalo, aniž inkasovalo. „Byli jsme na vítězné vlně. Začalo to doma s Bavorovicemi – a pak už to šlo," líčí Pavel Kříž.

Fotbalisty Bavorovic, kteří přezimují v čele tabulky, nezmiňuje náhodou: Lokomotiva jako jediná se může pochlubit tím, že má z první poloviny sezony skalp Marineru, hlavního kandidáta na postup. „Je to příjemné, a jak se ukázalo, Bavorovice porážka alespoň nakopla. A nás taky!"podotýká Pavel Kříž.

Gólman Lokomotivy jako kdyby začaroval svou branku. Čtyřikrát za sebou udržel čisté konto, pátá nula byla na spadnutí. „Série skončila doma s Novou Vsí v 90. minutě – tehdy mě tedy kluci hodně podrželi," vzpomíná s ironií v hlase na moment, kdy se na spoluhráče trochu zlobil. „Byl to už vyhraný zápas, ještě jsme si říkali, pojďme to dohrát na nulu. A pak dostaneme takovou šmudlu! Myslím, že už se Věneček v Bavorovicích bál o rekord…," usmívá se Kříž, a potvrzuje tím, že soupeření na dálku s gólmanem Marineru bylo na podzim přetřásané téma. Osobně se Kříž s Věnečkem nezná. „Když proti mně půjde na ulici, nepoznám ho. Dočetl jsem se to, občas se podívám na nějaké články, ale příliš to nestuduji," tvrdí o fotbalových statistikách.

Pavel Kříž souhlasí, že v jeho případě šlo určitě o největší porci minut bez obdržené branky. „V mužích určitě," přikyvuje. Že k ní pouze brankářova forma nestačí, je nad slunce jasné. „Sedli jsme si s obranou, všechno se to sešlo dohromady. Škoda té Nové Vsi, protože pak jsme jeli na Slavii," uzavírá brankářská jednička na Lokomotivě.