„Určitě není náhoda, že Třinec je v tabulce první a že má tolik bodů. Čeká nás velice silný soupeř, který má dobře propracovanou defenzívu, nedostává góly a je velice silný při standardních situacích,“ upozornil trenér Dynama David Horejš a doplnil, že Třinec je silný hlavně v tom, že dokáže vyhrávat důležité zápasy.

O reprezentační přestávce Dynamo hrálo přípravu se Žižkovem (3:1). „Chtěli jsme to utkání sehrát, abychom nevypadli ze zápasového rytmu. Navíc jsme hráli na hlavním stadionu a hlavně v první půli jsme hráli pěkný fotbal, takže plná spokojenost,“ liboval si si Horejš.

Ze zápasového rytmu nevypadli ani brankář Staněk a obránce Řezáč, kteří sice proti Žižkovu chyběli, zato oba odehráli ve dvou utkáních české jednadvacítky v kvalifikaci o ME vždy celých devadesát minut. „Máme radost, že oba tu šanci dostali a že my po dlouhé době zase máme dva kluky v jednadvacítce,“ vyzdvihl trenér Dynama. „A oba se vrátili v pořádku a můžeme s nimi v Třinci počítat.“

Jihočeši by v sobotu měli být v plné síle. „Jen Lukáš Havel s virózou dva dny netrénoval a uvidíme, jak na tom bude. Jinak by všichni měli být k dispozici a jsem rád, že se do hry pomalu vrací už i Matěj Helešic. Chceme i v Třinci bojovat o tři body, a byť víme, jak těžké to bude, uděláme vše pro to, aby᠆chom uspěli,“ ujistil Horejš.

Táborsko hraje v sobotu doma s Varnsdorfem (13.30).

Též v sobotu hraje devatenáctka Dynama v I. lize dorostu důležité utkání s Baníkem Ostrava (10.30 na Složišti).