Jde o přímý souboj o čelo II. ligy, oba týmy mají na prvních dvou příčkách stejně bodů i stejný rozdíl branek, akorát Opava gólů dala víc, a proto je v čele.

Sílu soupeře kouč Dynama David Horejš respektuje: „Opava se nijak netají tím, že chce do první ligy a má na to i kvalitní hráčský kádr. Hlavně směrem dopředu má Opava velkou sílu a dává hodně gólů,“ zmínil trenér Dynama opavskou ofenzívu. Nejlepším střelcem týmu je sedmigólový Kuzmanovič, po pěti přidali Smola a Kayamba.

Dynamo naproti tomu má s pouhými sedmi inkasovanými góly nejlepší obranu v soutěži, jen na defenzivu ale v sobotu tým sázet nebude. „To rozhodně ne, my chceme hrát na vítězství, a tak góly prostě dát musíme,“ podtrhl Horejš. „Chceme hrát hru, kterou jsme se prezentovali v posledních zápasech doma i venku,“ ujistil.

Ve hře dopředu bohužel bude Dynamu v sobotu (a taky za týden v Táboře) chybět vykartovaný Pešek. „Je to pro nás nepříjemná ztráta, ale jsem přesvědčen, že ti hráči, kteří do zápasu naskočí, odvedou kvalitní výkon,“ podotkl Horejš, jenž sice sestavu v hlavě už má, definitivně ji ale oznámí až v kabině, ve které dle něj panuje výborná atmosféra: „„Napomáhají tomu pochopitelně i úspěšné výsledky.“

Hráči Dynama si v sobotním šlágru věří, dobře ale ví, že je čeká hodně těžký soupeř. „Kdykoli jsem proti Opavě hrál, každý rok byla silnější a silnější,“ podotkl pro klubový web Roman Wermke, jenž před týdnem svým gólem zajistil Dynamu cenný bod ve Znojmě a jeden ze dvou gólů dal Opavě doma i loni, kdy Horejšovi svěřenci vyhráli 2:1.

Palce svým spoluhráčům bude držet i vykartovaný Jakub Pešek: „Strašně moc mě mrzí, že u toho nebudu, ale klukům budu držet palce, budu tady s nimi a poženu je dopředu. Chceme vyhrát,“ zdůraznil.

Sobotní šlágr sice přímo vysílá ČT Sport, hráči Dynama ale spoléhají na podporu plných ochozů. „Věřím, že lidi přijdou, že nám pomohou a my že se jim odvděčíme co nejlepším výkonem i úspěšným výsledkem,“ slíbil trenér David Horejš.

Fotbalisté druholigového Táborska, kteří před týdnem doma vybojovali velice cenné tři body za vítězství 1:0 s Třincem, který v letošním sezoně patří ve II. lize k nejlepším, by chtěli na tento vydařený zápas navázat v dalším kole v neděli také ve Vlašimi.

„Potřebovali jsme se odtrhnout od spodku tabulky, udělat dobrý zápas, což se povedlo. Do Vlašimi, dá se říct, tudíž pojedeme v pohodě,“ pochvaloval si záložník Aleš Nešický, jenž ve zmíněném utkání s Třincem ideálně nahrál Mrsičovi na vítězný gól.

Jenže ve Vlašimi to svěřenci trenéra Romana Nádvorníka v neděli mít snadné nebudou. Vlašimi se po vydařeném vstupu do sezony sice pak už tak nedařilo, na svém hřišti ale Vlašim dokázala porazit Sokolov, Vítkovice, Varnsdorf i Ústí.

V tabulce je Vlašim devátá, když nasbírala o tři body více než Táborsko, jehož hráči si po vítězství se silným Třincem však věří: „Zápas s Třincem byl celkem vyrovnaný, hosté však neměli žádnou vyloženou šanci. "V tom jsme je přehráli, chtěli jsme zvítězit a povedlo se,“ zářil Daniel Souček, jenž souhlasí s tím, že po výhře s Třincem pojedou hráči Táborska s větším klidem. „Určitě z nás něco spadlo, ale stále ještě potřebujeme sbírat body, abychom měli klidnou zimu. Pojedeme do Vlašimi bodovat. Ve Vlašimi je dost mladíků ze Sparty, ale je tam i pár slavistů, se kterými se znám,“ jmenoval Vyhnala či Fotra. „Bude to určitě zajímavé, potkám se s hráči, proti nimž jsem hrál derby jak v žácích, tak v dorostu,“ poznamenal devatenáctiletý mladík, jenž je v Táborsku na hostování ze Slavie.

Nedělní utkání Vlašim – Táborsko začíná v 15.30 h.

Výhodu domácího prostředí budou ve III. lize mít v sobotu oba jihočeské týmy: Písek se střetne už dopoledne od 10.15 hod. s Nymburkem (a bude proti předposlednímu celku tabulky favoritem), Čížová ve Strakonicích na hřišti ČZ změří síly s Převýšovem (13.30).

V divizi hrají celky z kraje v sobotu: Č. Krumlov hostí Rakovník (10.30), Roudné přivítá Klatovy (začátek posunut už na 14. hodinu!) a Soběslav se v krajském derby utká s Jankovem (15.30).

Doma na Složišti hrají svá utkání i ligoví mladíci Dynama: devatenáctka v I. lize dorostu v sobotu s Příbramí (11), junioři v pondělí od 13 hodin s Plzní.