Na východě Čech po prohře s Táborskem zavládly emoce. „Jukl ven! Jukl ven!" vzali si naštvaní diváci za hromosvod ředitele klubu. „Chci se omluvit fanouškům za náš výkon. Ale nechápu, proč volají Jukl ven. Bez něj by fotbal v Hradci možná vůbec nebyl. Za výkon týmu a sestavu jsem plně zodpovědný já, měli by volat Prokopec ven," mračil se hradecký trenér Luboš Prokopec.

Ten v sestavě udělal změnu na postu stopera, kde za Rolka naskočil 21letý Marián Hock. Tomu ale duel nevyšel, po jeho chybách se zrodily obě gólové akce Táborska. „Minule jsme měli potíže s brejkovými situacemi soupeře, proto jsme chtěli poslat do hry pohyblivějšího stopera. Zápas ale nevyšel nikomu, ani jemu," připustil Prokopec, jemuž nejvíc vadí, že hráčům chybí odolnost v osobních soubojích.

Hlavně v první půli Jihočeši exligistu svou aktivitou zaskočili a mohli vést víc než 2:0.

To uznal i Prokopec. „Chci soupeři pogratulovat k vítězství. Svým presinkem nás nepustil ke kombinaci a my se nedokázali prosadit a vytvořit si v první půli šance. Nasadili jsme Vaněčka a snažili se hru zjednodušit, získávat dlouhé míče a dostat se do šancí.Určité situace jsme si vypracovali, ale nebyli jsme schopni je využít," litoval domácí kouč.

Zato Táborsko jelo z Hradce s veselou. „Pro první tři kola jsme měli hodně těžký los, body jsme potřebovali, a proto jsem jeli do Hradce bodovat," pokrčil rameny trenér Roman Nádvorník a dodal, že vsadil na to, co se týmu proti Hradci dařilo už v přípravě. „Vysunuli jsme útočný blok hodně vysoko a tím otupili hradeckou kombinaci a rozehrávku a soupeře jsme donutili, aby míče nakopával. Na to mu ale vpředu chyběl vysoký hráč. Z brejků jsme byli velmi nebezpeční. Měli jsme dát do poločasu ještě jeden gól a bylo rozhodnuto. Třikrát jsme šli sami na bránu. Do druhé půli jsem hráče nabádal, aby byli koncentrovaní, aby hráli stejně aktivně a stejně vysoko jako v první půli. Jenže soupeř nás v první čtvrthodině přehrával a my se stáhli do hlubokého bloku. Stálo při nás ve dvou okamžicích trochu štěstí. Měli jsme zase dva brejky, které jsme měli vyřešit gólem. Ale s tím, co jsme předvedli, jsem spokojen. Projevili jsme lepší herní kvalitu a větší vyzrálost než Hradec," zářil trenér Roman Nádvorník.

Střízlivá spokojenost panovala po návratu z Varnsdorfu i v Č. Budějovicích. „Hráči se přesvědčili, jak je druhá liga náročná," podotkl trenér Pavel Hoftych. „Důležité ale je, že jsme vezli kladný bod," dal najevo, že bezgólovou remízu za neúspěch nepovažuje.

„Pro nás to rozhodně nebylo jednoduché utkání a bod, co si vezeme, byl dle mého soudu asi maximem, co jsme mohli vydolovat," uznal. „Pár šancí měli, ať Rakovan či Linhart, jenž po výborné přihrávce od Dobala si ale špatně zpracoval míč. Nějaké závary jsme tam měli i po standardních situacích, na druhou stranu ale domácí na ty závary či pološance byli určitě nebezpečnější. Měli jsme těžkého a na nás dobře připraveného soupeře."

Na souboj s exligovým Dynamem přišlo hodně diváků. „Bylo jich asi třináct set, což je na Varnsdorf jistě hodně slušná návštěva. Myslím, že diváci byli spokojeni, viděli kvalitní a zajímavé utkání, hrané nahoru dolů. Akorát góly chyběly," konstatoval Hoftych.

Čisté konto na straně jeho týmu ho ale potěšilo. „Ani ve třetím zápase jsme nedostali gól, to je určitě klad," ocenil a srovnal to se svým působením v Trnavě. „V sezoně, kdy jsme bojovali se Žilinou do posledního kola o titul, jsme ve třiatřiceti utkáních obdrželi jen dvaadvacet gólů, zatímco rok na to, kdy Trnava hrála o záchranu, jsme těch gólů dostali přes padesát. Jak říkám, vše se odvíjí od defenzívy a je velmi důležité, když funguje. To samozřejmě mužstvu dodává patřičný klid," vyzdvihl kouč.

Pochválil Daňka. „Tvrdím, že pokud na sobě bude pracovat i co se týče hlavy a bude si ještě víc věřit a mít motiv, pak pořád patří u nás v zemi k nejlepším gólmanům," vyzdvihl a dodal, že jako dvojka Daňkovi kryl záda už Křížek, jenž první dvě kola se zlomeným prstem na ruce byl mimo hru.

„Křížek už je plnohodnotně připraven naskočit, přesto ale při zranění Marušky a byť Rojík proti béčku Sparty přes tři obdržené góly toho ještě hodně pochytal, bychom se po nějakém brankáři do čtyřky pro áčko a béčko asi ještě měli porozhlédnout," přemítal trenér Dynama.

Podobná situace dle něj je se stopery. „V áčku teď máme tři a na farmě vlastně jen Novotného a zaskakuje tam Otepka, což je varianta na hraně."

Oba teď hrají doma

Oba jihočeské druholigové týmy se po úspěšné misi na cizích hřištích o víkendu představí doma. Dynamo už v pátek od 18 hod. hraje se Sokolovem: „Zase to nebude snadné utkání, jenže to pro nás už nebude asi žádné, každý proti nám bude mít velkou motivaci," míní Hoftych. Táborsko v sobotu hostí Most (17.00) a určitě bude chtít senzační body z Hradce potvrdit i doma.