Druholigové Táborsko po porážce v Karviné půjde do zápasu s jednoznačným cílem vybojovat tři body.

Zatímco Táborsku se doma daří, Pardubice spíš body vozí zvenku a doma ze čtyř pokusů vyhrály paradoxně jen s vedoucími Bohemians 1905. „My venku dáváme góly, ale doma ne. Nevím, proč tomu tak je, doma nejsme schopni se trefit," řekl pro Pardubický deník trenér Martin Svědík.

Jeho svěřenci propadli doma i minulý víkend, kdy padli s Ústím 1:2. „Chtěli jsme hosty vytáhnout od jejich brány a netlačit se do plných, bohužel nám to zkomplikoval inkasovaný gól," připomněl Svědík Peterkovu trefu už z 1. minuty. Až v 55. min. Javůrek srovnal, další šance domácí ale nevyužili a naopak deset minut před koncem dostali gól na 1:2. „Druhou půli jsme hráli kvalitně. Samozřejmě až na ten gól, který vyplýval ze snahy zápas rozhodnout," říkal pardubický kouč. „Rádi bychom ztrátu smazali už v pátek na hřišti Táborska," ujistil.

Vyhrát ale chtějí i Jihočeši. „Po zápase v Karviné byl s výkonem týmu krajně nespokojen i většinový vlastník klubu pan Smrž a dal to taky patřičně najevo, takže se hráči jistě budou chtít v pátek rehabilitovat," zdůraznil mluvčí klubu Luboš Dvořák.

V pátek i Č. Krumlov, už v 16 hodin

Přinášíme program pátečních utkání v kraji a upozorňujeme, že divizní derby mezi Č. Krumlovem a Milevskem začíná dle upřesněné zprávy z pořádajícího oddílu už v 16 hodin!

II. LIGA: Táborsko – Pardubice (16 Soukeník).

DIVIZE: Č. Krumlov – Milevsko (16).

I. B TŘÍDA: Jistebnice – Slavonice (13.30).

KP ŽENY: Protivín – J. Hradec (13).

II. LIGA DOROSTU: Písek – Kladno (13).

I. A DOROSTU: Hrdějovice – T. Sviny, Lišov – N. Hrady, Suchdol – Mladé, K. Újezd – Dříteň, Větřní – Kaplice, Borek – Borovany, Ševětín – Olešník, Dačice – N. Bystřice, Soběslav – Lomnice, S. Ústí – Ml. Vožice, Bechyně – Planá, Kovářov – Kunžak, Veselí – Týn (vše 10).

I. A ŽÁCI: Mirotice – Osek (13).

KP PŘÍPRAVKY: Strakonice – Písek (12 ČZ), SKP ČB – Dynamo ČB (13 ČZ), Strakonice – SKP ČB (14 ČZ), Písek – Dynamo ČB (15 ČZ), Met. Tábor – Táborsko (13), Loko ČB – T. Sviny (14 Met. Tá), M.Tábor – T. Sviny (15), Loko ČB – Táborsko (16 Met. Tá).

EXHIBICE: Hluboká 35 – XI. novinářů (14), Hluboká 50 – Hluboká Star (15).