„Před obědem mi volal Milan Čadek, že kvůli úmrtí ředitele teplického klubu Františka Hrdličky se hrát nebude," tlumočil sportovní manažer Dynama Martin Vozábal v neděli Deníku oficiální informaci, kterou generální sekretář Dynama předtím dostal od ředitele profesionálních soutěží Ivo Lubase.

František Hrdlička byl od středy po mozkové mrtvici v nemocnici. „Utichnutí tohoto vždy žlutomodrého srdce je obrovskou tragédií, která náš klub zasáhla a na kterou nikdo nebyl připraven," uvedl teplický klub v prohlášení na svém webu. „Mne osobně se tato smutná událost velice dotkla, protože mě s Františkem Hrdličkou spojovaly dlouholeté nejen profesní, ale i přátelské vztahy," přidal na svazovém webu předseda FAČR Miroslav Pelta. „Chci za celou asociaci vyjádřit soustrast jeho rodině a blízkým, soucítíme i s teplickým klubem. Je mi to moc líto," dodal.

Sedmapadesátiletý Hrdlička v Teplicích působil od roku 1993. Pod jeho vedením Teplice postoupily do nejvyšší soutěže a zahrály si i evropské poháry. Vedle toho byl také členem výkonného výboru Fotbalové asociace ČR.

„Začátkem 90. let zachránil teplický fotbal před úpadkem a následně dokázal zrealizovat rekonstrukci stadionu Na Stínadlech. S hlubokou úctou vyjadřujeme upřímnou soustrast rodině a jeho nejbližším. Nikdy nezapomeneme," uvádí teplický klub ve svém prohlášení.

O náhradním termínu zápasu s Českými Budějovicemi, který byl pro Teplice prvním domácím utkáním nové sezony, zatím nebylo rozhodnuto. „Je to pro nás všechny velice smutná zpráva a nemá smysl hrát v Teplicích fotbal," prohlásil v sobotu dle ČTK ředitel profesionálních soutěží Ivo Lubas.

Vedení Dynama se nečekanou situací bude v pondělí zabývat. „Zpráva, že se hrát nebude, nás samozřejmě zaskočila, ale stanovisko teplického klubu jsme respektovali," poznamenal Martin Vozábal. „Ještě v Teplicích jsme si odpoledne zatrénovali a potom se vrátili domů," dodal sportovní manažer budějovického klubu s tím, že na pondělí má mužstvo naplánovány na Složiště dva tréninky a navíc někteří hráči z kádru posílí juniorku v lize juniorů v Mladé Boleslavi. „Pojedou hlavně ti hráči, kteří se rozehrávají po zdravotních potížích. Třeba Machovec či Linhart," upřesnil Martin Vozábal.

Kdy se duel Dynama v Teplicích bude hrát, v pondělí ráno ještě známo nebylo. „Určitě to nebude v tomto týdnu," ujistil Martin Vozábal.

V pondělí na juniorskou ligu

Ve druhém kole fotbalové ligy juniorů se v pondělí v domácím prostředí představí mladíci FC MAS Táborsko, kteří hostí naděje prvoligové Vysočiny Jihlava.

V utkání, které se hraje na Soukeníku od 17 hodin, se junioři Táborska pokusí napravit si renomé, notně v prvním kole pošramocené šestibrankovým debaklem v Teplicích .

Šest gólů naopak před týdnem nastřílela Hradci Králové juniorka prvoligového Dynama ČB, v Mladé Boleslavi (15) ji však čeká těžší role.

I. liga dorostu: Dynamo – Slavia 0:3 (0:0)

Ani v zápase druhého kola I. ligy dorostu svěřenci trenérů Davida Horejše a Petra Skály neprotrhli střeleckou smůlu a po remíze s Hlučínem (minulý týden doma 0:0) nedali gól ani tuto sobotu pražské Slavii, které nakonec podlehli 0:3.

Na rozdíl o úvodního utkání s Hlučínem, kdy se devatenáctce Dynama ani herně nedařilo, tentokráte Jihočeši podali daleko lepší výkon a dlouho drželi s úřadujícím mistrem republiky krok. „První půli jsme byli lepší, jenže své šance jsme nedali," určitě trenér David Horejš litoval i hlavičky Havla do břevna (38.).

Branky: 60., 68. a 75. Batka. Bez karet. Diváci: 100. Rozhodčí: Příhoda – Pečenka, R. Novák. Dynamo: Rotbauer – Řezáč, Havel, Tomášek, Vaněk – Bálek, Frnoch (68. Otepka), Kadlec, Švantner (77. Tušer) – Chylík (61. Markytán).