V prvním utkání sice nad prvoligovým soupeřem dvakrát vedli, naposledy ještě čtvrt hodiny před koncem 2:1, ale domácí dokázali třemi góly v řadě zápas otočit a vyhráli 4:2.

Svěřenci trenéra Davida Horejše do svého úvodního letošního zápasu vstoupili výborně a už od 5. min. po Peškově gólu vedli. Krátce nato sice jihlavský Urblik trefil zdálky tyč, poté ale tři velké šance měli hráči Dynama, jenže Šplíchalovu ránu brankář Valeš reflexivně vykopl, Mashike ze své šance pálil těsně mimo a poté po Peškově uličce Šplíchala znovu vychytal Valeš.

Po přestávce začali lépe domácí, kteří v začátku připravili dvě velké příležitosti: z té první v 52. minutě ještě Zoubele neuspěl a z dobré pozice poslal míč nad břevno, šest minut nato už ale Ikaunieks z hranice pokutového území „angličanem“ vyrovnal na 1:1.

O deset minut později už Dynamo ale zase vedlo, když po nahrávce Mashikeho si Pešek míč posunul dopředu a svým druhým gólem dostal hosty opět do vedení. Závěr zápasu ale patřil Jihlavě, která dokázala během poslední čtvrthodiny třemi góly z 1:2 otočit až na 4:2.

Ve druhém utkání se oba týmy včera na vysočině rozešly nerozhodně 1:1.

Do první příležitosti zápasu se dral v 18. minutě hostující Wermke, jenž se po souboji s domácími zadáky ocitl na zasněženém trávníku a hosté si žádali penaltu, ta se ale nepískala.

Ve 30. minutě už Jihlava vedla, když Mara v koncovce prokázal patřičný důraz a Křížek v brance byl proti jeho střele bezmocný – 1:0.

Jen pět minut nato však hosté po ukázkové akci vyrovnali: Moravec vyslal dopředu Wermkeho, po jehož ideálním centru Táborský hlavou dal na konečných 1:1.

JIHLAVA – DYNAMO Č. BUDĚJOVICE 4:2 (0:1) - Branky: 75. a 88. Záviška, 58. Ikaunieks, 83. Dvořák – 5. a 69. Pešek. Jihlava: Valeš (61. Kolář) – Nový, Tlustý, Štěpánek, Dujmović – Levin – Fulnek, Urblík, Zoubele, Popović – Ikaunieks. Dynamo: Staněk – Řezáč, Kladrubský, Havel, Pouček – Šplíchal (70. Wermke), Javorek, Pařízek, Hašek, Pešek – Mashike.

JIHLAVA – DYNAMO Č. BUDĚJOVICE 1:1 (1:1) - Branky: 30. Mara – 35. Táborský. Jihlava: Rakovan – Vaculík, Krejčí, Mikuška, Řezáč – Mara – Záviška, Dvořák, Daníček, Novotný – Klíma. Dynamo: Křížek – Řehoř, Jáša, Novák, Vondra – Wermke Švantner, Čavoš, Moravec Puchel – Táborský.

DOROSTENCI SE SPARTOU 1:1 - Devatenáctka Sparty je na soustředění v Třeboni, kde se ve středu v přípravě střetla se svými vrstevníky z Dynama. Zápas skončil 1:1 (1:0), když za Jihočechy vyrovnávací gól dal po půli R. Kadlec.