Druhé a třetí kvalifikační kolo turnaje v plážové kopané – E.ON Beach Junior Cup – se odehraje v sobotu 9. a v neděli 10. dubna. Hrát se bude v energeticky úsporných halách. Přihlášeno je 10 týmů.

Všechny turnaje se hrají v energeticky úsporných halách. V Českých Budějovicích to je E.ON Beach Arena, v Pelhřimově Beachwell. Postup na finálový turnaj si zajistí z každého turnaje tři nejlepší. „Finále se uskuteční 3. prosince v Pelhřimově," upřesnil marketingový manažer energetické skupiny E.ON Marek Pagač. „Hrát se bude systémem 4+1."

Turnaj je určen fotbalovým klubům a kategorii U9 (chlapci narozeni 1. 1. 2007 a mladší, dívky 1. 1. 2006 a mladší). Systém turnaje bude skupinový s následnou nadstavbou. První kvalifikační kolo se odehrálo v Brně, ze kterého na prosincový finálový turnaj postoupili hráči Sparty Brno, Kohoutovic a Rajhradu. Čtvrtá kvalifikace je v plánu 16. dubna v Praze.

Začátek turnajů je v 9.00.
Přihlášené týmy – České Budějovice (9. duben):
Rudolfov, Calofrig Borovany, Dynamo České Budějovice, Sokol J. Hradec, Hrdějovice, MAS Táborsko, Borek, JFA, Sokol Suchdol nad Lužnicí.
Pelhřimov (10. duben):
Slavoj Polná, Vysočina Jihlava, FŠ Třebíč, TJ Sokol Bedřichov, 1. FC Batelov, TJ Slovan Kamenice nad Lipou, TJ Slavoj Pacov, Slavoj Třešť, SK Větrovy, Bohemians Praha 1905.