„Čeká nás hodně těžký a velice zkušený soupeř, který se v poslední době nese na vítězné vlně,“ zdůraznil trenér David Horejš a upozornil, že Znojmo dokázalo porazit i Opavu a vyhrát v Sokolově. „V poháru potrápilo i pražskou Spartu.“ dodal.

Dynamo před týdnem při reprezentační přestávce vyhrálo v Linci v kvalitní přípravě s druholigovým Blau-Weiss 1:0 a trenér Horejš si duel pochvaloval: „Byli jsme rádi, že jsme mohli zachovat zápasový rytmus a že jsme proti tak kvalitnímu soupeři udrželi vítěznou vlnu. Hlavně mě ale potěšilo, že si zahráli i kluci, kteří tolik prostoru nedostávali a že potvrdili, že do kádru patří.“

V Linci vedle Staňka, Řezáče a Turyny, kteří hráli za týmy ČR U21 a U20, chyběli i Táborský a Wermke. „Měli menší zdravotní potíže, ale ve Znojmě bychom měli být v plné síle,“ vyzdvihl trenér Dynama a dodal, že marodku opustil už i obránce Matěj Helešic. „Dohání tréninkové manko a věřím, že už brzy bude plně připraven,“ uvedl Horejš, zároveň ale ocenil, že Havel, jenž Helešice vzadu nahradil, odvádí kvalitní výkony a navíc střílí i góly. „Poslední dva zápasy vždy skóroval.“

To, že zápas ve Znojmě začíná v neděli kvůli televiznímu přenosu hned po poledni, by dle trenéra Dynama vliv na hru jeho týmu nemělo mít. „Přizpůsobili jsme poslední trénink, který bude v čase nedělního zápasu,“ krčil Horejš rameny.

Byť kvalitu soupeře budějovický kouč respektuje, svému týmu věří. „Chceme se soustředit na svou vlastní hru a jedeme tam s tím, že se s prázdnou domů vracet nechceme,“ ujistil Horejš.