Fotbalistům Ševětína stačilo v jarní derniéře uhrát před svými fanoušky s Lomnici bod, aby měl postup jistý. Získal všechny tři, vyhrál 2:1 a po roce se vrací do I.A třídy.

Domácí jako by vůbec nepochybovali, že udělají poslední krok. Do 16. min. měl Radim Novotný dvě obrovské šance. Ale nejdřív ho vychytal tváří v tvář brankář Michal, a podruhé, když gólman už byl překonán, stačil vykopnout balon z brankové čáry lomnický obránce! 

V 31. min. se již domácí radovali. Kupcův roh z pravé strany propadl k Matouškovi, jenž bez přípravy pravou nohou dostal Ševětín do vedení.

A než ševětínský kapitán, kterého limitovalo zranění, o poločase vystřídal, stihl zařídit i druhý gól. Ve 35. min. se v souboji u lajny šikovně zbavil protihráče a po jeho akci a přihrávce do středu hřiště Petr Novotný střelou zpoza šestnáctky zvýšil na 2:0.

Chvilkovou nepozornost Ševětína ve 38. minutě potrestal při rohu zkušený dlouhán Nohava, na kterého domácí ve vápně zapomněli. Ve druhé půli Ševětín kontroloval zápas, hosté vážně zahrozili jen jednou: Při trestném kopu Nohavy z půlky a Němcově hlavičce se efektní robinzonádou blýskl brankář Wolek.

A málem udeřilo také na druhé straně. Po centru Petra Novotného Havlíček u vzdálenější tyče těsně minul bránu! Bouřka a déšť během druhé půle ve vedru hráče osvěžily. Ševětín pokračoval v ofenzivní hře, v závěru prostřídal, po gólu volala kombinační akce Radima, Lukáše a Petra Novotných. Skóre už se však nezměnilo.

Cesta mistrů na vleku na náměstí, koupel v šatně a spousta šampaňského - tak vypadaly v Ševětíně první oslavy postupu.